Döda kvinnor förlåter inte

När klockan slår tolv på nyårsnatten till år 1896 hittas en blodig kvinna död i snön på en innergård på Södermalm. Snart står det klart att den avlidna kvinnan försökt genomföra en illegal fosterfördrivning – och fått plikta med sitt liv.
I husen runt innergårde bor fyra kvinnor ur olika samhällsklasser, och snart förenas de i jakten på vad det egentligen är som hänt. De söker efter svar – och hämnd.

Boken är en ödesmättad skildring aav kvinnors hård villkor i slutet av 1800-talet. Här skildras en värld som myllrar av tjänsteflickor, sedeslösa kvinnor och samvetslösa män allt med målande beskrivningar av dåtidens Stockholm och de utsökta klädedräkterna.

Jag har läst flera av Katarina Wennstams böcker och tyckt om dem. Det är så bra miljö- och personbeskrivningar. Boken är väldigt rå på sina ställen och beskriver verkligen kvinnornas utsatthet i alla samhällsklasser.
En spännande och mycket välskriven bok. Detta var första delen i serien Sekelskiftesmorden och jag ser redan nu fram emot nästa bok.
Denna fick 4,5 stjärnor på Storygraph.

One thought on “Döda kvinnor förlåter inte

  1. […] Döda kvinnor förlåter inte (Sekelskiftesmorden #1) – Katarina Wennstam (2023) 13-16/4 444s (egen & Storytel) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *