En smakebit på søndag: Avdelning 21

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger  håller i. Alla delar med sig ett stycke ur boken de just nu läser. Inga spoilers!

På tisdagen hade vi Skräpplockardag då vi städade olika områden kring skolan. Egentligen skulle vi haft vår städddag på onsdagen men vi flyttade den till tisdagen på grund av vädret. Det var tur för på onsdagen snöade det.

Vilken tur att det var kortvecka på jobbet för på onsdag efter lunch slog förkylningen till med full kraft.Så jag har hostat och snorat under hela ledigheten. Men nu känner jag mig bättre. Hostan kommer jag få dras med i flera veckor som vanligt.

Men under ledigheten har jag gosat med katterna, läst ut First Comes Like av Alisha Rai och När allt brister av Helena Kubicek Boye. Jag har också läst mer än hälften av The Atlas Paradox av Olivie Blake.
Vi har kollat klart på den femte och sista säsongen av Living Single. Det var bara 11 avsnitt i den och den höll tyvärr inte samma klass som tidigare säsonger.
Vi har också sett mer än hälften av den andra säsongen av Girls5Eva.

Denna veckas smakbit kommer från Avdelning 21 av Helena Kubicek Boye, från sidan 23:

Tillbaka på sitt kontor försökte Anna starta upp sin dator. Hon stönade högt när den låste sig för andra gången. Hon var innerligt trött på regionens gamla IT-system. Och när de väl bytte ut något var det nya systemet redan för gammalt.
Anna reste sig och gick för att leta upp Siv. Hon var den av de medicinska sekreterarna som brukade hjälpa henne när hon fick problem med datorn. Hon såg Siv gå in på sitt rum en bit längre ner i korridren och ropade efter henne.
Siv hade artros i höfterna vilket gav henne en säregen gångstil som var lätt att känna igen på håll. Anna tyckte om henne för att hon smygrökte och trodde att ingen visste det, fast hon gjort det i över femton år enligt de äldre i personalen. Det fanns något okonstlat och genuint över Siv. Hon var som en gammal  möbel på Säter. Kantstött men full av minnen.

8 thoughts on “En smakebit på søndag: Avdelning 21

 1. blir lite upprörd när folk bara släpper skräp på marken, men ibland ”hjälper” fåglarna till.
  Tack för intressant smakbit.

 2. Paula Merio skriver:

  Som en gammal möbel på Säter, det låter det! Men där fastnar nog skrattet i halsen…..Har inte läst författaren men hon har schwung i texten. Tack för smakbit

 3. Sara Pepparkaka skriver:

  Det där med it-systemen man ska jobba med är ett evigt problem. Det största problemet är nog att det absolut inte är de som ska använda systemen som är med när de köps in. Vi kämpar just nu på jobbet med en ny ”stämpelklocka”, det är meningen att vi alla ska börja stämpla ut och in på vår telefon istället för vårt gamla system med en fysisk stämpelklocka. Vi bytte i mars om jag minns rätt, och hittills har inte arbetstiden blivit rätt en enda dag..

 4. Robert W skriver:

  En sån möbel kan jag tänka mig att vara. Kantstött men full av minnen. Tack för smakbiten!

 5. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag har läst en bok av henne, det kan hända att det blir fler någon gång. Krya på dig!

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag tycker att den där kantstötta smygrökande möbeln verkar väldigt sympatisk. känner igen författarnamnet. tack för smakebiten!

 7. Monika skriver:

  Jag är nyfiken på hennes böcker, men än så länge har jag inte läst någon av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *