The Viscount Who Loved Me

Året är 1814 och den skvallerdrottningen Lady Whistledown skriver att det kommer att bli ännu en händelserik säsong. Men hon tror inte att det kommer bli så för Anthony Bridgerton, Londons mest svårfångade ungkarl, som inte visat något intresse för att gifta sig.
Men den här gången har skvallerkrönikörerna fel.

Anthony Bridgerton har inte bara bestämt sig för att gifta sig – han har till och med valt en fru! Det enda hindret är hans tilltänkta äldre syster, Kate Sheffield – den mest klåfingriga kvinna som någonsin funnits i en balsal i London. Den livliga intrigmakaren driver Anthony till vansinne med sin beslutsamhet att stoppa förlovningen, men när han sluter ögonen på natten är Kate kvinnan som hemsöker hans alltmer erotiska drömmar… Tvärtemot vad många tror, är Kate helt säker på att reformerade föredetta omoraliska män ( så kallade rakes)  inte är de bästa makarna – och Anthony Bridgerton är den mest ondskefulla skurken av dem alla. Kate är fast besluten att skydda sin syster – men hon fruktar att hennes eget hjärta är sårbart. Och när Anthonys läppar nuddar hennes blir hon plötsligt rädd att hon inte ska kunna motstå den förkastliga mannen själv…

Jag gillade inte den här boken lika mycket som den tidigare. Det beror helt och hållet på Anthony som är en skitstövel. Han är så nedlåtande och tar idiotiska beslut hela tiden. Han kan inte ens skylla på att han är ung, för det är han inte. Och vilket humör han har!
Det är så mycket dubbelmoral från hans sida och jag förstår att det ska spegla dåtiden men jag tål honom inte ändå.
Jag tyckte mer om Kate och hennes syster Edwina, men jag förstår inte varför Kate inte berättar för Edwina om sina känslor. De är ju så nära varandra.

Boken var väldigt lättlyssnad och jag tyckte att uppläsaren Roslyn Landor var riktigt bra. Boken är skriven av Julia Quinn och fick 3,5 stjärnor på Storygraph.

De andra böckerna i serien heter:

  1. The Duke and I
  2. The Vicount Who Loved Me
  3. An Offer From a Gentleman
  4. Romancing Mister Bridgerton
  5. To Sir Phillip, With Love
  6. When He Was Wicked
  7. It’s In  His Kiss
  8. On the Way to the Wedding

 

One thought on “The Viscount Who Loved Me

  1. […] The Vicount Who Loved Me (Bridgerton #2) – Julia Quinn 8-9/6  390s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *