The Last Word

Ord kan vara farliga. Ibland kan de döda..

Natalka och Edwin driver sin detektivbyrå i Dhoreham, Sussex. Trots att de har en stadig ström av mindre fall är Natalka frustrerad. Hon längtar efter en riktigt spännande utredning igen.

Så dyker det upp ett möjligt mordfall. Den lokala författaren Melody Chamber har hittats död och hennes döttrar är öveertygade om att det är mord.  Edwin, som är ett stort fan av dödsannonser, tror att det finns en koppling till han som skrivit Melodys dödsannons och som dog innan henne. (Tydligen är kända människors mer eller mindre färdigskrivna i förväg)

Spåren leder dem till en något olycksbådande författartillflyktsort Edwin och Natalkas pokvän Benedict(och Edwinsvän) bestämemr sig för att gå undercover där. Men den sista dagen där hittar Edwin och Benedict en annan av deltagarna död i en sjö. Polisen blir inblandad och de måste erkänna att de är privatdetektiver. De andra deltagarna vet inte om det dock och de fortsätter att utreda trots polisens förmaningar.

Amatörutredarna söker professionell hjälp och vänder sig till sin vän, detektiven Harbinder Kaur, för att upptäcka att de har snubblat över en komplott som är konstigare än fiktion.

Det är en ganska rörig bok med många olika intriger. Dels är det mordutredningen, sen är det att Natalkas bror Dmytros bror är soldat i Ukraina och försvinner igen och flera andra saker.
Jag tyckte om boken men den var inte alls lika bra som Bleeding Heart Yard. Det var för lite Harbinder Kaur.

Boken är skriven av Elly Griffiths och fick 3,5 stjärnor på Storygraph. Det var den fjärde i serien om Harbinder Kaur.
De andra heter:

  1. The Stranger Diaries
  2. The Postscript Murders
  3. Bleeding Heart Yard

 

One thought on “The Last Word

  1. […] The Last Word (Harbinder Kaur #4) – Elly Griffiths (2024) 25-26/6  338s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *