En ny värld

Evie Lockhart växer upp i en överklassfamilj i Boston, och hennes framtid är utstakad. Hon ska gifta sig med barndomsvännen Charlie och därefter ägna sig åt hem och familj. Men Evie har helt andra drömmar. Hon vill läsa vid universitetet och bli läkare, liksom sin far.

Vägen till studierna möter många hinder. Hennes ambitioner misstros inte bara av omvärlden, utan även av fästmannen och familjen. Ändå vägrar Evie ge upp, och till slut kan hon börja läsa till gynekolog i New York. Där upptäcker hon en helt ny värld, fylld av jazz, glamour och äventyr. I det glada 1920-talet tycks allt möjligt, men Evie får betala ett högt pris för att uppfylla sin dröm.

En riktig bladvändare om karaktärer som en bryr sig om. Evies liv förändras för alltid när hon hjälper en ung kvinna att föda ett barn utomhus. Hon försöker leta reda på barnet eftersom modern dog och får veta att det är skickat till ett barnhem i New York.
Evie som blivit vän med Charlies storebror Thomas har blivit tipsad om att kvinnor kan läsa till läkare där men att hon måste studera för en privatlärare först och skriva ett intagningsprov. Så hon reser till New York och bor hon Thomas och Charlies mamma som vet om Evies planer. Charlie vill inte alls att Evie ska göra det så de håller det hemligt för honom.

Mot alla odds klarar Evie av proven och kommer in på läkarlinjen men föräldrarna förväntar sig att hon ska gifta sig. Evie har sagt nej till Charlie och flyttar in med en väninna. För att få pengar till hyran och univeristetet får hon jobb på Ziegfilds Follies där hon ska dansa och sjunga i utmanande kläder. Hon håller allt hemligt för sin familj som vägrar att ha något med henne att göra och Thomas får veta valda delar efterso han bor i London i några år för jobbet.

Boken är väldigt lättläst men det känns som att läsa en såpopera. Det är otroliga saker som händer. Folk är så onda sen ändrar de sig. Mycket underligt.
Författaren heter Natasha Lester. Boken fick 3,5 stjärnor på Storygraph.

 

One thought on “En ny värld

  1. […] En ny värld – Natasha Lester (2023) 22-24/6  394s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *