Tisdagstrion: Bästa läsningen under första halvåret 2024

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Bästa läsningen under första halvåret 2024”

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

Det blev visst fyra böcker den här gången med. De fyra böckerna som fått fem stjärnor.

 1. Resurrection Walk – Michael Connelly Försvarsadvokaten Mickey Haller är tillbaka och nu riktar han in sig på hopplösa fall, sådana som inte har någon större chans att vinna. Han går med på att företräda en kvinna som är dömd för att ha mördat sin make som var polis. Trots att hon fälldes för brottet fyra år tidigare fortsätter hon att hävda sin oskuld. Haller bestämmer sig för att anlita sin halvbror, den pensionerade polisen Harry Bosch, för att utreda fallet.
 2. All the Sinners Bleed – S.A. Cosby När Titus Crown efter tolv år inom FBI återvänder till Charon County för att ta hand om sin åldrande far och strulige yngre bror bestämmer han sig för att kandidera till sheriff. Ingen svart man har tidigare innehaft posten, och Titus vill göra skillnad.
  På dagen ett år efter att han valts till sheriff skakas staden av en skolskjutning. En omtyckt lärare mördas av en före detta elev, och när Titus försöker ta kontroll över situationen och få pojken att ge upp avfyrar en av hans vicesheriffer ett dödligt skott.
  Utredningen visar att pojken och den döde läraren delade en mörk, blodig hemlighet – och Titus konfronteras fullt ut med vad det innebär att som svart man bära polisuniform i den amerikanska södern.
 3. Kindred – Octavia E. Butler handlar om Dana, en ung afrikanamerikansk författare, som plötsligt finner sig själv förflyttas mellan sitt hem i Los Angeles, Kalifornien, 1976, och en bomullsplantage i Maryland innan inbördeskriget. Då Danas vistelser i det förflutna blir allt längre, blir den unga kvinnan allt mer intrasslad i plantagens gemenskap. Hon gör svåra val för att överleva slaveriet och för att säkra sitt återvändande till sin egen tid.
 4. Shuggie Bain – Douglas Stuart Året är 1981 och industristaden Glasgow är nere för räkning. Under Thatchers järnhårda styre måste man kämpa för att överleva. Glamorösa Agnes Bain har alltid haft större drömmar än så, men när hennes man lämnar familjen faller allt samman och det kommer an på barnen att fånga henne. Shuggie Bain, minstingen, är den som håller ut längst. Men Shuggie drömmer sig också bort, från gruvområdet och från den hånfulla omgivning som aldrig låter honom glömma att han är annorlunda.

10 thoughts on “Tisdagstrion: Bästa läsningen under första halvåret 2024

 1. Fialia skriver:

  Kindred är en av mina absoluta favoritböcker. De andra blir jag sugen på att läsa. 🙂

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  tänkte att jag skulle läsa något av Connelly eftersom jag råkade se en serie med Harry Bosch på Netflix tror jag det var , som jag tyckte var riktigt bra. Shuggie Bain har jag läst. tycker mig känna igen de andra båda författarnamnen, men jag har inget läst av dem

 3. Robert W skriver:

  Shuggie Bain tyckte jag om.

 4. tyckte mycket om Shuggie Bain.

 5. FrökenChristina skriver:

  Kindred känner jag igen men inte läst. Den verkar vara typisk Butler.

 6. Marie Eggimann skriver:

  Shuggie Bain har jag inte läst än

 7. Lena skriver:

  Shuggie Bain är så läsvärd.

 8. Mösstanten skriver:

  Shuggie Bain har jag läst och jag håller med om att den är jäkligt bra.

 9. Monika skriver:

  Jag har läst två andra böcker av Cosby och Alla syndare ska blöda står och väntar i hyllan.

 10. Åsa skriver:

  Inte läst någon av dessa, så tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *