Guns N ´Roses

Jag älskar att läsa rockbiografier. Genom åren har det blivit en hel del med mycket varierande kvalitet. Tommyland av Tommy Lee och Anthony Bozza var ett riktigt lågvattenmärke. Sedan finns det ju en hel del bra böcker också. Som den otroliga Heroine Diaries, The Dirt eller Ozzy.

Sedan finns det en till kategori av rockbiografier som placerar sig i mitten. Det vill säga de är inte dåliga, men är heller inte riktigt bra. De är okej helt enkelt.  Steven Adlers  My Appetite For Destruction med undertexten Sex & Drugs & Guns n´Roses är en helt okej bok.  Jag älskar ju Guns och har läst Slashbiografi och Stephen Davies Welcome to the jungle. Den första var jättebra medan den andra mest var skit. Mycket berodde nog på att den senare blivit översatt till svenska av någon klåpare.

My Appetite For Destruction handlar om Steven Adler som var/är Guns `n Roses trummis under åren 1985 till 1990. Man får följa honom fr födseln till 2009. Det är inget lätt liv han haft. Jag som jobbar med barn blir helt förskräckt. Han dricker regelbundet vid 11-års ålder, snattar och röker på. Men hjälper hans mamma honom? Nej då hon kastar ut honom! Vem fan kastar ut en 11-åringå gatan? När han kommer hem från skolan står alla hans grejer på altanen. Som tur var har han en mormor som tar hand om honom, tills hon inte orkar hanskickas tillbaka till mamma. .

Man får vara med när Guns bildas och slår igenom. När allt börjar gå åt helvete och hur det går åt helvete på fler sätt än man tror är möjligt.  Steven tar fullt ansvar för sitt liv. Men ibland tycker jag att han sitter och skryter om hur många tjejer som han haft sex med.  Get over it! Men han pratar inte så mycket skit om de andra i Guns. Inte ens Axl. Men det skiner igenom att han var/är mycket besviken på Slash. Samtidigt tackar han sina gamla vapendragare för allt.

Boken är underhllande och stundtals riktigt gripande. Men jag tycker att Steven eller Stevie som han kallas är en ganska barnslig kille. Tydligen är han bra kompis med Tommy Lee från Mötley Crüe.. Det förklarar en del.

Läs boken om du är ett Guns fan. Annars kan du lika gärna hoppa över den tycker jag.

0 thoughts on “Guns N ´Roses

  1. […] My Appetite For Destruction – Steven Adler with Lawrence J. Spagnola november 286s (egen) Like this:LikeBe the first to like this post. […]

  2. Ela skriver:

    Jag ääääälskade Guns n Roses i tonåren och gillar fortfarande mycket av musiken. Jag var en av de som satt och väntade på att Drottning Axl skulle få tummen ur och komma ut och sätta igång konserten på Globen 1991, två timmar sent började till slut spelningen. Steven Adler har alltid varit en favorit i bandet. Men tyvärr verkar han ha fastnat i ett stadium av glorifierade tonår där han är rockstjärna och han kommer inte riktigt loss. Såg när han var med i Celebrity Rehab och blev riktigt, riktigt ledsen. I det programmet blev även hans historia om att mamman slängde ut honom ifrågasatt, så jag vågar inte säga exakt vad som är sant där..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *