Den håller inte

20121030-062104.jpg
Evig natt är den tredje och avslutande delen i trilogin som började med Släktet och följdes upp av förgörelsen.
Det har fått två år sedan vampyrerna tog över och hela världen är nu på gränsen till sin undergång. Det råder atomvinter och det är ständigt mörkt. Solens strålar lyckas bara ta sig genom atmosfären under två timmar varje dag. Vampyrerna stortrivs. Ledarvampyren som kallas Mästaren har utrotat nästan alla människor. De som finns kvar delas upp i tre grupper: de som föder barn så att vampyrföda alltid ska finnas, de som är föda och tillbringar återstoden av sina liv på blodfarmer och de som kämpar mot vampyrerna.
Människornas öde ligger i händerna på doktor Eph Goldweather, doktor Nora Martinez , den ryske råttutrotaren Vasily Fet och Mr Quinlan som är Mästarens avkomma och är ute efter hämnd. Dessutom befinner sig Ephs son hos Mästaren, han är inte en vampyr ännu men vad har Mästaren för planer?

Tyvärr så är den här boken inte alls lika bra som de tidigare två. Visst har den ett driv och jag vill veta hur det slutar, men mycket mer är det inte. Trilogin hade aldrig blivit läst av mig om den första boken varit lika svag som den här. Det är så många upprepningar. På en sida räknade jag att det stod Mästaren 10 ggr. Det blir jobbigt att läsa när det är så. Sen är det alldeles för många beskrivning har av hur vampyrerna äter med sina gaddar. Jag tror vi har förstått hur det går till. Det är intressant att läsa om Mr Quinlan och varför Mästaren verkar oförmögen att döda honom.
Men jag är iallafall besviken på att trilogin avslutades på det här sättet. Är det någon som läst sista boken på engelska och kan tala om för mig om det är lika många upprepningar i den?

Boken är skriven av Guillermo Del Toro och Chuck Hogan.

0 thoughts on “Den håller inte

  1. […] Evig natt – Guillermo Del Toro & Chuck Hogan oktober 410s (bibliotek) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *