Yarden

Yarden handlar om utsatthet och överlevnad, om arbetets villkor och om pengar – tillgång till men framför allt avsaknad av pengar. Det är också en berättelse om författarens uppväxt på samhällets skuggsida.
Fångad i en snara av skulder söker Kristian arbete på de mest skiftande platser. Till slut får han jobba i Malmös hamn på Yarden, bland uthyrningsföretagets timanställda med sämst arbetsvillkor. Han flyttar bilar under sträng bevakning och i alla väder. Sakta blir återgången till det kroppsarbete som inledde hans yrkesverksamma liv en resa tillbaka till barndomen, men också en uppgörelse med det moderna arbetslivets villkor.

Kristian Lundberg företar en omvänd klassresa, där åren med författandet som huvudsyssla framstår som ett mellanspel.

Det här är en riktigt deprimerande bok. Den är kort bara 144s. Inte en av mina favoritböcker. Enough said!

20121101-154713.jpg

0 thoughts on “Yarden

  1. Linnea/Bokblomma skriver:

    Ojdå. Jag har den hemma, men har inte läst den ännu. Har hört mycket bra om den.. Får se vad jag tycker.. 🙂

    • Cinnamon skriver:

      Det hade jag också. Men det var inget för mig. Läs den och avgör själv. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *