Ännu en pärla från Sekwa

IMG_3390[1]

Livet blev nog inte riktigt som hon hade tänkt sig. Jocelyne, även kallad Jo, drömde om att bli modeskapare i Paris, men driver en sybehörsaffär i Arras. Hon väntade på drömprinsen, men det var Jocelyn, även kallad Jo, som dök upp. De har två utflugna barn och lever ett stillsamt liv tillsammans. För nöjes skull skriver hon en blogg om sömnad, spets och pärlor. En dag övertalas hon av sina väninnor att spela på lotto och vinner 18 547 301 euro! Den dagen vinner hon stort. Eller gör hon det?

En riktigt bra bok. Jag blev så fruktansvärt arg på hennes man. Inte bara för vad han gör med pengarna utan för hur han har behandlat henne. Under halva boken förstår man ju inte vilket svin han är utan man tycker att han är helt okej. Men sedan när jag läser om deras tredje barn som dog och anklagelserna han kastade ur sig mot henne och hur han sedan behandlade henne. Varför stannade hon? För att han var hennes trygghet, för att hon nöjde sig. Jocelyne hade ju redan i unga år förlorat sina föräldrar på olika sätt.

Sonen verkar ju brås på fadern medan dottern är mer lik som mamma. En riktigt bra bok är det iallafall. Författare är Grégoire Delacourt och Allt jag önskar mig är hans andra roman. Den första heter L’écrivain de la famille och finns inte översatt till svenska.

0 thoughts on “Ännu en pärla från Sekwa

  1. […] Allt jag önskar mig – Grégoire Delacourt  21/5  181s (bibliotek) […]

  2. […] Allt jag önskar mig – Grégoire Delacourt […]

  3. […] har tidigare läst och älskat Allt jag önskar mig  av författaren, men Författaren i familjen är hans debutroman.  Nu vill jag ha hans nästa […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *