Hårdrock och vampyrer

20131110-194401.jpg

På gränsen är den andra delen i Johanna Strömqvists planerade vampyrtrilogi. Den första heter Smittad.

På gränsen tar vid där Smittad slutade. Maria och Emmy är fortfarande ett par, men deras förhållande haltar. Emmy känner sig inte riktigt frisk heller. Så hon är ännu otrevligare mot Maria. Dessutom så står de under bevakning av flera olika vampyrer. Vad är det för fel på Emmy? Det är nästan försent när Maria tillslut inte kan blunda för sanningen längre.

Maria har också problem med sitt band där de tagit in en till tjej på gitarr. Maria och hon kommer inte alls överens. Dessutom verkar hennes bästa vän och bandmedlem Katrine lyssna mer på henne än på Maria.

Boken är iallafall spännande och slutar med en riktig cliffhanger. Det ska bli kul att se hur det här kommer att sluta.

Det är fortfarande väldigt välskrivet när det gäller hårdrocksbiten. När Maria irriterar sig på tjejer som ska dansa till hårdrocksmusik. Jag känner igen mig så mycket! Hade precis Marias åsikter när det gäller det när jag var i samma ålder. Roligt att läsa det. Känner igen mig och mina kompisar.

Jag har fortfarande väldigt svårt för Emmy som är fruktansvärt egoistisk. Maria blir lite väl mesig ibland men hon kan blixtra till också.

0 thoughts on “Hårdrock och vampyrer

  1. Detta låter som en bokserie jag ska rekommendera min ena tonårsdotter. Låter som en bok helt i hennes smak. Tack för tipset!

    Kram Lotta

  2. Jag tyckte att det var relationen mellan Emmy och Maria som var det otäckaste i första boken! Det var så klassiskt där Emmy bara utnyttjar och Maria är den som vänder ut och in på sig. Måste läsa nästa bok!

  3. […] På gränsen – Johanna Strömqvist  282s 7/11 […]

  4. […] På gränsen – Johanna Strömqvist […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *