Utrop

IMG_4615[1]

Utrop berättar om en ung, namnlös kvinna som arbetar på järnvägsstationen Gare du Nord. Osynlig sitter hon och ropar ut tågens ankomster och avgångar.
Anonym söker hon sin identitet. Skuggan av ett övergrepp i tonåren förföljer henne ständigt. Hon är intill besatthet förälskad i en man som älskar och lever med en annan kvinna. Ändå väntar hon enträget på att han ska bli hennes. Under tiden utsätter hon sig för slumpmässiga och ibland rent av farliga möten med främlingar i storstadens skumma kvarter. Med sin kärlekstörst och starka medkänsla blir hon ett lätt offer för männens åtrå.

Utrop är riktigt obehaglig läsning. Huvudpersonen är beredd att utstå vad som helst för att få mannen hon är förälskad i. Hon låter honom trampa på henne igen och igen. Det är en mycket ensam människa det handlar om. Hon har inga vänner förutom mannen och dennes fästmö Ange.
Det är en jobbig bok att läsa. Handlingen går långsamt framåt, man förstår att det inte kommer att sluta lyckligt.

Författare är Céline Curiol och Utrop är hennes debutroman. Det är Sekwa som gett ut boken på svenska.

0 thoughts on “Utrop

  1. […] Utrop – Céline Curiol 12-14/12  239s  (egen) […]

  2. […] Utrop – Céline Curiol […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.