Gilla hata horan

IMG_4712[1]

Jonna och Gloria är 15 år och bästisar. De är inte populära, men inte heller mobbade. Men så hänger de med på en luciafest och får dansa med Robin, skolans snyggaste, coolaste kille. Han verkar tycka att de är helt okej, till och med söta. Det är nästan för bra för att vara sant. Det är det också. Det börjar skrivas elaka kommentarer på Glorias blogg oc på Facebook bildas en Hata horan-grupp. Gloria mår så dåligt att hon börjar skära sig igen. Jonna måste göra något. Gloria får inte råka mer illa ut. Hin bestämmer sig för att ge igen med samma mynt, för på nätet kan vad som helst hända. Vem är horan nu?

Det här är en fruktansvärd historia om vad grupptryck kan göra. Gloria blir nämligen mer eller mindre (mest mer) tvingad att suga av Robin medan alt filmas. Sedan läggs den korta videosnutten ut på Facebook och ungdomar i högstadieåldern är inte snälla..

Man får följa först Jonna, sedan Robin och sist Gloria. Vem som är offret skiftar under boken eller finns det bara offer? Mycket tänkvärd bok som man kan använda i undervisningen på högstadiet.

Författare är Johanna Nilsson.

Boken lästes under Läs-a-lot julen 2013.

0 thoughts on “Gilla hata horan

  1. […] Gilla hata horan – Johanna Nilsson 27/12 168s (bibliotek) […]

  2. […] Gilla hata horan – Johanna Nilsson […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.