En vampyrroman som suger..

IMG_4959[1]

Han tog hennes hand, bände varsamt upp fingrarna. Så böjde han ner huvudet och kysste handflatan. Den plötsliga och oväntade sensualiteten fick henne att tappa andan.
”Att dricka någons blod…”sade hon. ”Hur känns det?”
”Det är som en måltid”, svarade han lågt. ”Eller en kärleksakt. En del måltider är bara föda, andra är en ren njutning.” Han pressade läpparna mot den tunna huden på hennes handled, mot hennes bultande puls. ”Och en del kärleksakter är bara en fråga om biologi. Andra är sakrament…”

Boken gavs ut 1993 som The Night Inside men också som The Vampires Kiss.

Huvudpersonen är Ardeth Alexander som håller på med sin avhandling för att bli filosofie doktor. Hon är ordentlig och tillknäppt. Hennes föredetta pojkvän Peter Toy dog i en bilolycka för två veckor sedan. Hon sörjer inte honom nämnvärt. Men hon funderar över omständigheterna kring hans död. När ytterligare en vän dör blir hon än mer misstänksam.  Tony, Con och Ardy själv var anställd av företaget Armitage för att göra efterforskningar. Nu har deras lagerbyggnad brunnit ner och två av hennes vänner är döda. Är de ute efter henne nu?

Klart de är. Hon blir kidnappad och fängslad i ett källarförråd med en vampyr som granne. Dimitri Rozokov som de kontrollerar genom för små blodransoner ( från Ardeth) och ultraljud.

Historien är så fruktansvärt dålig. Ardeth (vilket namn) är en idiot och hennes syster är lika. Det är en massa referenser till heavy metal och band som Megadeth, men bara som något avskräckande. Usch vilken hemsk musik och vilka hemsk människor som lyssnar på det. Så finns det helt omotiverade vålds-/porr/snuff-filmer med vampyrer. Lite väl för detaljerat beskrivet. Och en våldtäktsscen med Ardeth och en fångvaktare (han med Megadethtröjan) som egentligen är nekrofil. Blä!

En riktig skitbok helt enkelt. Den har fått högt betyg på Goodreads. Jag såg kommentarer som att det var skönt med otäcka vampyrer. De är inte otäcka! De är idioter! Sedan är boken dåligt skriven också. Den svenska översättningen är ännu värre.

”Han fick spasmer i händerna. som höjdes och sedan sjönk tillbaka ned, och det ryckte i dem som i bleka, tentakelförsedda havsvarelser.”  What?

Tydligen finns det en uppföljare också som heter Blood and Chrysanthemums. Den tänker jag inte läsa! Författare är Nancy Baker.

Jag fick boken av kollegan som gick i pension förra våren. Hon hittade den bland sina böcker och eftersom hon vet att jag gillar vampyrer så fick jag den. Hon hade inte läst den själv.

0 thoughts on “En vampyrroman som suger..

 1. […] Nattvarelser – Nancy Baker 4/3  333s (egen) […]

 2. Amy skriver:

  Jag läste denna för ett tag sedan och tyckte väl ungefär likadant. Lär inte läsa uppföljaren. 😉

 3. Den där känner jag igen omslaget på. Jag har nog läst den nån gång i urtiden, men den måste ha varit riktigt dålig, för jag kommer inte ihåg ett ord >_<

  • Cinnamon skriver:

   Den är riktigt, riktigt usel och inte alls minnesvärd. Jag hoppas att glömma den inom en snar framtid..

 4. […] Nattvarelser – Nancy Baker  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *