Författaren i familjen

När Édouard är sju år skriven han dikten som får hans pappa att gråta och resten av familjen att applådera och utnämna honom till författaren i familjen. Men när han fyll åtta år har han inget att skriva om längre.

Édouard växer upp i en skör familj. En familj som älskar varandra men som inte riktigt räcker till. Pappan med de högtflygande planerna för affären, mamman som är på jakt efter något, brodern med änglavingarna och systern med stenhjärtat. Alla är de trasiga och familjen möter motgång på motgång.

Èdouard kämpar för att bli en riktig författare. men det går inte så bra. Han möter Monique som vill bli hans musa. Marilyn till hans Miller. Han blir istället en copywriter, till och med en mycket välbetald sådan. Men han är ändå inte lycklig, han skulle ju bli författare.

Boken är så sorglig och samtidigt fyll med kärlek. Den handlar om skadade människor. Om att se sina föräldrar som de människor de är, att se deras brister och styrkor. Grégoire Delacourt har verkligen ett poetiskt och målande språk. Han kan verkligen beskriva personer och situationer med enkla medel.

Jag har tidigare läst och älskat Allt jag önskar mig  av författaren, men Författaren i familjen är hans debutroman.  Nu vill jag ha hans nästa roman. När kommer den tro?

Boken gavs ut på Sekwa förlag som ger ut franskspråkig litteratur på svenska.

Tack till Sekwa förlag för boken.

 

0 thoughts on “Författaren i familjen

  1. […] Författaren i familjen – Grégoire Delacourt 18-19/9  247s (rec.ex) […]

  2. […] Författaren i familjen – Grégoire Delacourt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *