Ghost Fields

  
Maktbegär och begravda hemligheter
Spännande och underfundig deckare – Elly Griffiths är tillbaka med De öde fälten där rättsarkeolog Ruth Galloway dras in i en vindlande maktkamp och hotas till livet när hon kommer sanningen för nära.
Det är värmebölja i Norfolk när en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på något hårt i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget – med piloten kvar vid spakarna. Ruth Galloway inser dock snart att kvarlevorna rimligen inte kan vara så gamla. DNA-tester visar att mannen är Fred Blackstock som rapporterats saknad till havs. Polisen, med Harry Nelson i spetsen, kopplas in och utredningen fortsätter.
Strax intill byggarbetsplatsen driver nu den anrika familjen Blackstock en grisfarm. En mystisk man ses smyga omkring på området varefter en rad obehagliga incidenter sker. Och när kvarlevorna av ytterligare en kropp hittas ställs saker och ting på sin spets. Vad är det som pågår på släktens ägor? Och hur ska man egentligen tolka de anhörigas reaktion?

Jag tycker verkligen om Ruth. Själva mysteriet är lite väl överdrivet. Vissaav karaktärer är mer karikatyrer. Men boken var lättläst, underhållande med lagom mysighetsfaktor. Slutet var så där,men jag kommer fortsätta läsa serien. 

2 thoughts on “Ghost Fields

  1. […] The Ghost Fields – Elly Griffiths 20-21/9  370s (bibliotek) […]

  2. […] The Ghost Fields – Elly Griffiths […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *