Sisterland

IMG_1545[1]

Enäggstvillingarna Vi och Kate är födda med en gåva, eller en förbannelse: de är synska. Den excentriska Vi omfamnar sin förmåga, hon säger sig kommunicera med en skyddsängel och försörjer sig som medium. Kate däremot gör allt för att dölja sin ”gåva”; det skrämmer henne och hon går helhjärtat in för rollen som rekorderlig hustru och småbarnsförälder och byter till och med namn för att inte förknippas med sin bohemiska syster och hennes obskyra verksamhet. Men när Vi förutspår att deras hemstad St. Louis i Missouri inom ett par veckor kommer att drabbas av en förödande jordbävning rubbas Kates cirklar, eftersom hon djupt inombords vet att Vis förutsägelse stämmer. Hur ska hon kunna skydda sin familj och varna omvärlden för den annalkande katastrofen utan att avslöja sin skamliga hemlighet?

Kate är huvudpersonen i boken och den som berättar hstorien. Men hon är en ganska tråkig huvudperson egentligen som nästan har utplånat den hon är för att verka normal.

Jag tyckte mest om när det berättades om Kate (eller Daisy som hon då kallades) och Vis uppväxt och tid på college. Jag tyckte inte att Kates liv med Jeremy var så intressant. Jag förstod aldrig riktigt vad de såg hos varandra.

Jag tyckte verkligen om hennes vänskap med hemmapappan Hank. Men jag tyckte verkligen inte om twisten på slutet av boken. Den kändes helt onödig. Varför? Hur dum i skallen får man vara? Och hur menlös?

Jag tycker verkligen om Curtis Sittenfelds sätt att skriva. Det var nästan omöjligt att lägga ifrån mig boken. Men American Wife var så mycket bättre. Jag gav den här 4 stjärnor på Goodreads. Jag har också läst Prep i svensk översättning som En klass för sig.

Curtis Sittenfeld har också skrivit Prep, Man of My Dreams, American Wife & Eligible. Eligible är en ”Modern Retelling” av Pride and Prejudice som kommer ut i år.

 

2 thoughts on “Sisterland

  1. […] Sisterland – Curtis Sittenfeld 31/1-3/2  528s (egen) […]

  2. […] Sisterland – Curtis Sittenfeld […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *