Så jäkla bra!

IMG_1783[1].JPG

Mästare, väktare , lögnare, vän  är den tredje delen i serien om Leo Junker.

Boken börjar med att Leos gamla chef Charles Levin hittas död i sitt hem i Bruket. Polisen som sköter utredningen heter Tove och har sina egna problem. Hennes bror var också polis men blev skjuten av en annan polis av misstag.

Gissa vem den polisen var? Leo Junker åker till Bruket för han måste ta reda på vad somm hände Levin. Men eftersom han inte tänker hela vägen fram så låtsas han att han tillhör rikskrim. Detta fast hans chef tror att han har semester, beordrad semester.

Leo har fortfarande inte fått ordning på sitt liv. Han är inte drogfri, han har fortfarande kontakt med Grim och nu vill han och flickvänne Sam skaffat en katt.

Boken berättas omväxlande i nutid ,när det mest är Leo eller Tove som berättar, och i slutet av 70-talet början på 80-talet av Levin. Vi svar på en massa frågor om Leo och Levin.

Christoffer Carlsson är en av mina favoritförfattare och den här boken är precis lika bra som alla de andra. Den är så välskriven och har ett otroligt läsflyt. Det är omöjligt att sluta läsa eller lyssna.  Jag tycker om att Carlsson väver händelser som hänt på riktigt eller som mycket väl skulle kunna hänt. Det blir otroligt spännande och en är verkligen med och försöker lösa mysteriet.

Behöver jag säga att boken fick 5 stjärnor på Goodread?

Christoffer Carlsson har också skrivit:

  • Fallet Vincent Franke
  • Den enögda kaninen
  • Den osynlige mannen från Salem (Leo Junker #1)
  • Den fallande detektiven (Leo Junker #2)

3 thoughts on “Så jäkla bra!

  1. […] Mästare, väktare, lögnare, vän – Christoffer Carlsson 17-20/3  479s (egen)  ♥ […]

  2. Monika skriver:

    Jag har bara läst Den enögda kaninen av honom och den gillade jag riktigt mycket. Så mycket att jag faktiskt har köpt på mig de tre delarna i serien om Leo Junker 🙂

  3. […] Mästare, väktare, lögnare, vän – Christoffer Carlsson […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *