Färgen på drömmar

IMG_2128[1]

Sjuttonåriga Josie Moraine har en plan, en dröm, ett hemligt begär. Men det är av ett annat slag än det kunderna på bordellen har bordellen där hennes mor arbetar. Josie längtar bort. Bort från sin identitet som dotter till en prostituerad, bort från blickarna hon börjar få. New Orleans är hett, farligt och spännande men inte för en ung kvinna som Josie. Hon har en tillflykt i bokhandeln där hon arbetar, men det räcker inte, hon vill lämna staden och börja studera på ett universitet långt därifrån.

Josie börjar tro att hon ska kunna ta sig bort från New Orleans. Bort från sin mamma. Men på nyårskvällen kommer en elegant man in i bokhandlen och köper en bok till sin fru. Josie gillar mannen, men nästa dag får hon höra att han hittats död. Någon säger att han setts i hennes mammas sällskap. Först säger polisen att han dog av naturliga orsaker, men när änkan fattar misstankar upptäcker man att han mördats.
Josies mamma och hennes pojkvän med maffiakopplingar misstänks men de har redan försvunnit från staden. Tyvärr dras Josie in i allt.

Boken är så välskriven och jag tycket verkligen om den. det märks att författaren verkligen har tagit reda på fakta om bordeller, maffian och klassamhället i New Orleans på 50-talet. Jag skulle ha velat att boken varit ännu längre. Jag ville veta mer om karaktärerna!

En riktigt bra bok som jag verkligen rekommenderar!

Jag har tidigare läst Strimmor av hopp av Ruta Sepetys och den var också riktigt bra!

Jag läste boken som en del i Nellons bokbloggs femte utmaning i #Hylltömning2016. Vi ska läsa 2 böcker som har mellan 300-400 sidor.

One thought on “Färgen på drömmar

  1. […] Färgen på drömmar – Ruta Sepetys 9-10/5  348s (bibliotek) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *