City of Lost Souls

IMG_3314[1]

Jace är fri från demonen Liliths magi och Sebastian är död. Det är i alla fall vad Clary och de andra skuggjägarna tror, men plötsligt är både Sebastians kropp och Jace spårlöst försvunna …

Trots stora sökinsatser lyckas Skuggjägarna inte hitta dem och Clary är utom sig av oro. När Jace slutligen söker upp henne förstår hon att något är väldigt, väldigt fel – Jace och Sebastian är bundna till varandra. Sebastian hotar att ödelägga världen, men om han dör kommer även Jace att dö. Clary måste göra något och snart spelar hon ett högt spel med både sitt eget och Jaces liv som insats. Hon skulle göra allt för Jace, men kan hon fortfarande lita på honom? Eller är han förlorad för alltid?

Alla håller på att försöka leta reda på Jace. Men the Clave vill inte slösa resurser på det. De tor att Jace är död eller ond som Sebastian. Men Clary vägrar at ge upp. Inte ens när Jace dyker upp och är helt förändrad. Han följer Sebastians vilja. Både Jace och Sebastian dyker upp hos Clary och det leder till att Luke skadas allvarligt när Sebastian hugger honom med en dolk av demonmetall.

Simon och Clary använder ett par ringar som göra att de kan läsa varandras tankar och Clary följer med Jace när han letar upp henne igen. Hon måste hitta ett sätt att rädda honom från Sebastian som styr honom.
Isabelle, Magnus, Alec och Simon gör allt för att hitta ett vapen som kan skilja Sebastian och Jace åt. För om Sebastian dör så dör Jace.

Den här boken var bättre än den förra boken som var helt onödig. Jag gav den här tre stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *