En smakebit på søndag

ensmakebitef

Jag har läst Det enda rätta av Charlotte Rogan i helgen. Det är ett rec.ex från Bookmark förlag. Igår var jag och sambon ut med några kompisar och sedan avslutades kvällen hemma hos oss där vi drack vin och lyssnade på musik. Så idag har jag varit riktigt seg. Mest legat i sängen och läst.

Min smakebit kommer från s 11 som är den första sidan:

Maggie Rayburn hade just ätit födelsedagstårta i personalens lunchrum när hennes blick fångades av ett dokument som helt öppet låg på chefens skrivbord. Klockan var ett, och en vass stråle av senvintersol borrade sig in genom planglasfönstret bakom skrivbordet och bländade henne så att hon först inte var riktigt säker på exakt vad den breda röda kanten på dokumentets omslag eller de allvarliga stora bokstäverna eller raden av initialförkortningar och snedstreck betydde. Nyfikenheten – var det en bra egenskap eller var den farlig? Men vem är inte nyfiken, tänkte hon när hon vände på omslaget och kikade inuti: Misstänkliggör läkarna, läste hon. Dränk systemet i motsägelsefulla rapporter.

Jag har tidigare läst Livbåten av Charlotte Rogan.

Fler Smakebitar hittar ni på Flukten fra virkeligheten.

8 thoughts on “En smakebit på søndag

 1. Evelina skriver:

  Har blivit nyfiken på hennes böcker, men har inte kommit mig för att läsa något av henne. Tack för smakebiten!

 2. Monika skriver:

  En bok som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om. Den var nog bra, men väldigt speciell 🙂

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  tack för smakebiten! den påminner mig om att jag inte läst Livbåten heller

 4. Boklysten skriver:

  Jag tycker den var bra! Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *