The Loveliest Chocolate Shop In Paris

 (Lusse ville inte riktigt samarbeta på bilden)

Anna Trent jobbade i en chokladfabrik i norra England och var med om en olycka där. Tyvärr gjorde olyckan att hon hamnade på sjukhus där hon drog på sig en infektion som ledde till att två av hennes tår måste amputeras. Hon förlorar sitt jobb men på sjukhuset träffar hon Claire som var hennes lärare i franska.  Annas självförtroende är i botten. Claire är svårt sjuk i cancer men hon och Anna blir vänner.  Med Claires hjälp får Anna sitt livs chans när hon får arbeta i Paris på Le Chapeau Chocolate de Thierry Girard.

Historien hoppar mellan att handla om Anna i nutid och Claire 1972 när hon var i Paris som barnflicka och hade en romans med Thierry.

Det är en riktigt mysig bok som handlar väldigt mycket om choklad och olika maträtter. Jag tyckte om miljöbeskrivningarna av Paris. Men jag klickade inte riktigt med någon av karaktärerna. De kändes inte riktigt trovärdiga.  Boken är inte dålig på något sätt men jag hade väntat mig mer. Jag vet inte om jag kommer försöka mig på någon annan av författaren Jenny Colgans böcker. Boken fick tre svaga stjärnor av mig på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *