Vinterkriget

Jag köpte Vinterkriget på bokrean för ett par år sedan och sedan har den stått oläst i hyllan. När jag började läsa den trodde jag att det skulle bli en bok som inte skulle bli utläst. Den var så seg  i början men jag bestämde mig för att ge den några sidor till och det är jag glad för.

Vid 60 borde Max Paul kunna njuta av livet. Han är en känd sociolog som arbetar på Helsingfors universitet, men han storhetstid ligger bakom honom. Men så dyker Laura, en före detta student, upp och vill intervjua honom för ett födelsedagsporträtt i tidningen Helsingin Sanomat. Max äktenskap har gått på tomgång under en längre tid och båda döttrarna är utflugna.  Mötet med Laura gör att något väcks till liv i Max.

Under några vintermånader kulmineras flera års besvikelser i kris. Allt ställs på sin spets efter 60-årsfesten.

Boken var både underhållande och välskriven, men den spretade väldigt mycket eftersom den berättas både från  Max och hans fru Katriinas perspektiv men också deras gifta lärardotter Helen och konstnärsdottern Eva som är singel. Jag hade gärna velat att boken varit lite längre så att jag fått lära känna karaktärerna lite djupare.

Författare är Philip Teir och boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *