Sleeping Giants

Allt börjar i Dead Wood när en liten flicka smyger ut för att cykla på sin nya cykel precis innan det mörknar. Plötsligt försvinner marken framför henne och hon faller handlöst ner i ett hål. När hon vaknar ser hon ett helt räddningsteam stå beredda att hissa upp henne. Hon ligger i en gigantisk hand gjord i en ny sorts metall. Men handen och metallen den är gjor av är äldre än något man tidigare upptäckt på jorden.

Sedan hoppar vi många år fram i tiden och den lilla flickan är nu en forskare som arbetar med handen och att hitta fler kroppsdelar. Militären är mycket intresserade av att använda den.

Jag lyssnade på boken och den är gjord som en dramatisering. Det var som att lyssna på radioteater. Det var suveränt bra och så fängslande. Jag kunde inte sluta lyssna på den. Men tyvärr så var det lite för länge sedan jag lyssnade på den nu. Jag måste skriva recensioner lite tidigare. Men med flytten och allt annat har det inte blivit av. Jag kommer att läsa/lyssna på fortsättningen Waking Gods, men tyvärr har jag hört att den inte alls är lika bra.

Författaren är Sylvain Neuvel. Serien heter Themis Files. Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *