Pappaklausulen

En pappa återvänder till Sverige för att hälsa på familjen som han en gång övergav. Hans dotter är gravid med fel man, hans neurotiske son har fått egna barn och vill att pappan som nu är farfar ska ta hand om sig själv. Pappaklausulen måste omförhandlas. Men går det? Inte utan krig.

Alla karaktärerna är namnlösa. De beskrivs som en-farfar-som-också-är-en-pappa, en-son-som-är-en-pappa, flickvännen, eller en -syster-som-är-en-mamma. Ändå funger det så bra. Jag både älskar och irriterar mig på karaktärerna. De tar såna idiotiska beslut och krånglar till alt, men jag förstå varfört de gör det.

Det är ingen hemlighet att Jonas Hassen Khemiri är en av mina favoritförfattare. Jag lyssnade på boken genom Storytel och då är det författarens bror Hamadi Khemiri som var uppläsare. Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

Jonas Hassen Khemrir har också skrivit:

  • Ett öga rött 2003
  • Montecore – en unik tiger 2006
  • Invasion! 2008
  • Jag ringer mina bröder 2012
  • Allt jag inte minns 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *