Kraften – Korpringarna #3

Alla i Ginnungad visste vem hon var, eftersom hon till synes var själva symbolen för allt de hatade. Hon var Dreyris stora hopp. Beviset på att de alltid skulle styra enväldigt. Dreysil, det första landet, är en kall värld där svaghet föraktas. Det är också en del av Hirkas arv, hennes fars hemland, dit hon har återvänt för att kunna rädda Ymslanden och Rime. Men de likföddas törst efter Kraften är enorm och Hirka inser att krigen som hon vill stoppa är oundvikliga.

När Hirka och Rime skildes åt i människovärlden (vår värld) begav de sig till olka världar. Han återvände til Ymslandet och hon kom till Dreysils/ De blindöddas land. Hirka får träffa sin fars familj och hon är deras stora hopp. Magin håller på att försvinna i landet.  Där får Hirka många fiender men får också oväntade bundsförvanter.
Rime återvänder till ett Ymsland i kaos. Onda män och kvinnor styr och kriget är nära. Manfall mot Korphem. Snart blir det ännu värrre när någon slår till mot Skuggorna.

Kraften är en riktigt, riktigt bra avslutning på serien. Hirka är en fantastisk karaktär , så komplex. Jag tycker också om att Imre mognar i den här boken. Han börjar se och förstå sina egna brister och styrkor och vad de kommer att ha för konsekvenser.
Slutet på boken är så sjukt spännande och jag läste med hjärtat i halsgropen.

Boken fyra stjärnor på Goodreads. Jag växlade mellan att lyssna på boken via Storytel (uppläsaren Sonja Lindblom) och att läsa boken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *