Practical Magic

Systrarna Gillian och Sally Ownes blir tvugna att flytta in hos sina mostrarna när deras föräldrar dör i en olycka.  De växer upp i en liten stad i New England där de aldrig känner sig hemma. De har inga vänner och blir alltid retade och utfrysta på grund av magin som omger dem. De kommer nämligen från en gammal släkt med häxor.
Deras anmoder Maria Owens har läst en förbannelse över sina ättlingar att de aldrig kommer att bli förälskade utan att det slutar i tragedi. (Verkar vara ett ovanligt dumt beslut bara för att hon själv blev lurad)

Systrarn tar sig tillslut bort från staden. Gillian rymmer med sin pojkvän och Sally gifter sig med en man och får två döttrar. Men tragedin slår till och hon flyttar hem till mostrarna.
Sally och Gillian har mest kontakt genom brev och telefonsamtal under många år. Men så händer något Gillian och Sally tvekar inte att hjälpa henne. Trots att de bryter lagen, men snart får de ännu större problem.

Filmen Magiska systrar eller Practical Magic är löst baserad på boken. För ovanlighetens skull tycker jag att filmen är bättre än boken. Boken var ganska tråkig. Jag tyckte inte om Sally eller hennes döttrar, men Gillian tycker jag bättre om i boken.

Författaren är Alice Hoffman och hon har skrivit en prequel till Practical Magic som heter Kärlekens magiska regler.
Jag lyssnade på boken genom Storytel och gav den två stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *