The Silkworm

När romanförfattaren Owen Quine försvinner anlitar hans fru privatdetektiven Cormoran Strike. Först tror hon att han frivilligt gett sig av för några dagar – som han gjort förr – och hon vill att Strike ska hitta honom och se till att han kommer hem.

Men när Strike börjar undersöka saken står det klart att det finns mer bakom Quines försvinnande än hans fru anar. Författaren har just avslutat ett manus innehållande giftiga beskrivningar av nästan alla han känner. Om romanen publiceras kommer liv att slås i spillror – så nog finns det många som har anledning att tysta honom.
Det blir Strike själv som finner Quine brutalt mördad under bisarra omständigheter.

Polisen är övertygade om att det är författaren Owen Quines fru som har mördat sin man. Strike och Robin är däremot säkra på att hon inte gjort det.
Mycket av handlingen utspelar sig i förlagsbranchen och det är två mycket osympatiska författare som blivit ovänner. Mordoffret Owen Quine är/var verkligen en riktig skitstövel på alla sätt och vis. Historien har sina förvecklingar och det är inte förrän alldeles på slutet som jag listar ut vem som är mördaren.

En riktigt underhållande och otäck bok. Jag gillar verkligen Galbraith ( J.K Rowlins) sätt att skriva. Tycker också mycket om Robin och Strike. Jag borde kolla upp tv-serien också.
Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Boken finns i svensk översättnngs som Silkesmasken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *