A Midsummer’s Nightmare

Whitley Johnsons sommarplaner med hennes pappa går åt skogen när han hämtar henne och släpper bomben att han sålt sin stuga vid sjön, att han är förlovad och har flyttat ihop med sin fästmö och hennes två tonårsbarn som alltså kommer förstöra hennes sommar.
Det som gör saker och ting ännu värre är att hon känner igen sin pappas blivande frus son Nathan alltför väl. Hon hade nämligen ett one-night stand med honom på kvällen efter high schoolavslutningen.

Whitley känner sig inte välkommen i sin pappas nya perfekta familj. Så hon går verkligen in för att festa och försöker fly från allt. Men hon håller på att missa allt bra som faktiskt finns i hennes närhet, som en framtida styvlillasyster (Bailey) som ser upp till henne och en ny vän.

Så hängs hon ut på en facebooksida och blir slut shamed.

Jag var så arg när jag läste boken. på Whitleys pappa som betett sig som en äldre bror och aldrig tagit anvar. han har bara varit den roliga pappan som lät henne göra vad hon ville och som til och med lät henne dricka. när hon sedan blir uthängd på facebooksidan så blir han taggad i posten men tar själv bort taggen utan att prata med henne. Hur feg är han egentligen? Hans dotter blir skul shamed och han pratar inte ens med henne om det?
Whitleys mamma är ju inte heller mycket bättre som bara pratar skit om pappan.  Hon fattar inte hur illa hon gör sin dotter.

Jag tyckte däremot om Whitley och Nathans förhållande. Han bryr sig verkligen om henne som styvbror, kompis och eventuell pojkvän. Men jag gillade inte att han fortsätter att kalla henne för Whit fast hon inte vill det. Är det så svårt att fatta? Han låg också pyrt till när han kallade henne för hora efter att hennes val bidragit till att hans lillasystersyster Bailey råkade illa ut. Nu ångrar han sig direkt , ber om ursäkt och visar i resten av boken att han inte menade det. Men det är ändå inte okej!

Boken är en fristående del i Hamilton Highserien. Jag tyckte den väckte många känslor, var välskriven, lättläst och underhållande. Den fick tre stjärnor på Goodreads.

Kody Keplinger är författaren och jag har tidigare läst The Duff och Shut Out av henne.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *