Smakebit på søndag: Crimson Lake

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Efter en intensiv jobbvecka var helgen verkligen efterlängtad. Så pasande då att Contemporarython pågår så jag har kunnat läsa lite extra mycket.
Igår passade vi på att åka en sväng till åervinningscentralen med en massa saker som borde ha åkt dit för länge sedan. Kvällens middag blev indiskt, Palak Paner med vitlöksnaan. Så gott! Sen kolade vi på A Star is Born. Vilken film! Den gjorde ont att se, men jag älskade den. Var helt förstörd när den var slut, men vill se den igen! Vilken kemi det är mellan Lady Gaga och Bradley Cooper! Såg en video ffrån en av Gagas konserter när han går upp och sjunger med henne. Magiskt!

Sambon var iväg och jobbade tidigt imorse men kom hem efter bara några timmar eftersom allt gick bra.  Det kommer bli tid för en hel del läsning idag med, men mamma och pappa kommer ner en sväng och hälsar på brorsan, Mya, Theo och Thor så jag går väl dit en sväng.

Just nu läser jag tre böcker Lethal White av Robert Galbraith, En kvinnas övertygelse av Meg Wolitzer och Crimson Lake av Candice Fox. Denna veckas smakbit kommer från Crimson Lake som är en deckare som utspelar sig i Australien, från sidan 21:

En äldre man som var på väg till Razorback för att hjälpa sin son att flytta fick syn på henne där hon satt vid vägkanten. Hopkrupen, naken. Hennes ansikte var så blodigt att han först trodde att hon hade en röd mask på sig. halsen var så illa tilltygad att hon inte kunde berätta vad som hänt. 
På sociala medier hade man vid det här laget arbetat upp ett ursinne som börjat redan kvällen innan, kanske tre timmar efter att det flicka hade försvunnit. Åttanyheterna plockade upp nyheten och gick ut med den mellan pratshowen The Project och Masterchef. Hela landet såg det. Hennes föräldrar piskade upp stämningen så att nyheten snart rapporterades i samtliga radio- och tevekanaler, och en hastigt hopkommen affisch med ett foto på den saknade Claire delades åttahundratusen gånger på nätet, på platser så långt bort som San Francisco. Claire hade blivit kidnappad. det var föräldrarna övertygade om. Försvinnandet var så fullkomligt olikt deras dotter. Djupt i sitt hjärta kände Claires föräldrar att någonting fruktansvärt hade hänt. De hade rätt.

11 thoughts on “Smakebit på søndag: Crimson Lake

 1. Monika skriver:

  Hmm, Australien alltså? Den skulle passa i kaosutmaningen alltså 🙂 Jag har ju den redan, dessutom.

 2. Paula skriver:

  Inte min genre, tack för smakbit, trevlig söndag!

 3. Bokpool skriver:

  Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.

 4. Åsa skriver:

  Lockande blurb på framsidan om ”årets bästa thriller”, och att den utspelar sig i Australien gör det ju inte mindre lockande. Tack för smakbiten!

 5. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag gillade också verkligen a star is born!

 6. Lottens bokblogg skriver:

  Crimson Lake står oläst här hemma. Vad tycker du om En kvinnas övertygelse?
  Jag älskade A star is born!

 7. Bokdamen skriver:

  Den ser spännande ut, snyggt omslag! Tack för smakbiten!

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  ny bok för mig, men den verkar spännande. tack för tips och smakebit

 9. Boklysten skriver:

  Den är jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *