Crimson Lake

Sex minuter. Det var allt som behövdes för att ödelägga polisen Ted Conkaffeys liv. Åtalad, men inte dömd, för våldtäkt och misshandel av en 13-årig flicka lämnar han stadslivet och försöker leva undanskymt i närheten av krokodilträsken vid Crimson Lake. Människorna i byn inser dock snart vem han är, och de är beredda att gå långt för att jaga bort honom.

Amanda Pharrell vet hur det är att vara samhällets fiende. Efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff för mord på en gymnasiekompis har hon nu startat en privat detektivbyrå i området. När hon tar sig an fallet med den försvunne författaren Jake Scully inser hon att hon behöver hjälp av den ende i stan som förmodligen är mer hatad än hon själv Ted Conkaffey.

Jag gillar verkligen den här boken. Älskar hur mörk den är och hur komplicerat allt är. Handlingen utspelar sig i Australien. Miljöerna i boken är också mörka och otäcka med träskmarker, alligatorer och hänsynslösa människor.

Det enda jag stör mg på är att Amanda ska hålla på att rimma på allt. Det är bara töntigt. Men som tur är var resten av boken så stark så det inte gjorde något.

Tydligen är detta den först delen i en planerad serie. Jag kommer absolut att läsa vidare i serien. Måste ju veta hur det går för Ted och Amanda.

Författaren heter Candice Fox. Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.