Flätan

Smita, Giulia, Sarah. Tre kvinnor, tre liv, tre kontinenter. Tre vägar som inte är avsedda att korsas. Tre berättelser som är kopplade till varandra.  Indien. Smita är kastlös och drömmer om ett annat liv. Hon drömmer om att hennes dotter ska få gå i skolan och få en möjlighet att lämna fattigdomen bakom sig.  
Italien. Giulia arbetar i sin fars hårateljé i Palermo. När hennes far är med om en allvarlig olycka upptäcker hon att familjeföretaget står på ruinens brant.  
Kanada. Sarah är en känd advokat. Precis när hon ska bli befordrad får hon samtidigt veta att hon är svårt sjuk.  
Smita, Giulia och Sarah vägrar att acceptera sitt öde och bestämmer sig för att försöka ändra på det. En fängslande historia om tre kvinnoöden sammanflätade genom en önskan om hopp och ett bättre liv. 

En kort men riktigt, riktigt bra bok. Den växlar mellan att berätta ett kapitel i taget om de tre kvinnorna och vad som händer i deras liv. Alla blir utsatta för förtryck på olika sätt för att de är kvinnor.
Jag läste boken när jag tog ett bad och den var helt omöjligt att sluta läsa den. Boken fick fyra stjärnor på Goodreads.

Författaren heter Laetitia Colombani och det är hennes debutroman. Colombaniär manusförfattare, regissör och skådespelerska. Jag tror att flätan skulle bli en riktigt bra film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.