Lethal White

När Billy, en unga man med svåra psykiska problem, kommer till Comoran Strikes kontor för att be honom utreda en händelse som han blev vittne till som barn. Billy tror att han har sett en flicka bli strypt och begravd.  Strike blir intressarad av berättelsen och vill ta reda på mer men innan han hinner ställa någa frågor till Billy försvinner ha från kontoret och är som uppslukad av jorden.

Strike kan inte längre skugga och utreda olika ”fall” obemärkt   på grund av hans  känsskap. Så han blir tvungen att ha en mer tillbakadragen roll och istället låta Robin och några nyanställda  göra fotarbetet.
Ett av deras fall är en parlamentsledarmot som blir utpressad av någon som hotar att avslöja dennes hemligheter. Robin får börja arbeta på parlamentet under täckmantel som sekretare. Det visar sig att fallet har kopplingar till det Billy pratade om.

Det handlar också mycket om Strikes och Robins ansträngda förhållande till varandra. Hon lider av PTSD till följd av vad som hände i förra boken, men hon har inte talat om det för Strike. Hennes äktenskap med Matthew är misslyckat och hon blir bara mer stresssad av att vara hemma.
Strike är i ett förhållande som han inte orkar avsluta.

Boken är alldeles för lång och har för många olika storylines. Jag blev faktiskt lite uttråkad på visssa ställen.  Matthew är ett riktigt as som bara vill ha sin vilja fram i allt. Jag fattar inte varför Robin stannar hos honom. Han är ju aldrig snäll, omtänksam eller det minsta intresserad av henne eller det hon tycker är viktigt.
Irriterar mig också på hur Robin och Strike missförstår varandra hela tiden. Prata med varandra!
Men slutet på boken är riktig spännande! Synd bara att den är alldeles för lång.
Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.

Författare är Robert Galbraith som är en pseudonym för J.K Rowling. De tidigare böckerna i serien heter:

  • The Cuckoo’s Calling (Gökens rop)
  • The Silkworm (Silkesmasken)
  • Career of Evil (Karriär i ondska)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *