Wayward Son

Wayward Son är fortsättningen på Carry On.

Har du någonsin undrat vad som hände med Den utvalda efter han räddat världen?
Efter det som hände i Carry On har det inte gått så bra för Simon Snow. Han ligger bara på soffan hela dagarna och dricker cider. Han bor tillsammans med Baz och Penelope och det är meningingen att han ska gå på universitetet med dem, men han verkar ha hoppat av. Både Baz och Penelope är oroliga för honom men vet inte vad de ska göra.

Så kommer Penelope på iden att de ska åka till USA för att träffa Agatha som dragit sig undan allt vad magi heter. Penelope är överygad om att  (eller skyller i alla fall på) Agatha inte mår bra och behöver sina vänner. Så hon komer på en trillformel som kan dölja Simons vingar så de kan resa med flygplan. Planen är att de ska flyga till Chicago där Penelope ska träffa sin pojkvän Micah som hon inte träffat på två år. Mötet går inte alls renligt plan…

Sedan ska de ha en roadtrip till Kalifonien men Penelope har inte kollat upp hur långt det är dit.
Så de får en riktigt lång roadtrip de möter onda vampyrer, skepnadsskiftare och uråldriga väsen.

Det är jättekorta kapitel och de berättas omväxlande av Simon, Baz, Penelope eller Agatha. Det visar sig att Agatha genom sin kompis Ginger blivit inblandad i någon sorts sekt, eller är de något ännu värre?

Jag var inget jättefan av Carry On, men jag tyckte att Wayward Son var riktigt underhållande. Jag har jättesvårt för Penelope som dömmer ut alla som inte är magiker. Tycker hon har många tendenser som Malfoy har i Harry Potter serien.
Däremot gillar jag Simon mer nu än i förra boken. Baz gillar jag alltid och en ny karaktär som kommer in här.

Det är ganska tydligt att det kommer bli en till bok  efter den här. Jag gav den här tre stjärnor på Goodreads, men den är närmare fyra stjärnor egentligen. Carry On fick också tre stjärnor en då var den närmare två stjärnor. Jag tycker om Rainbow Rowels sätt att skriva och kommer läsa vidare i serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.