Smakebit på søndag: Ninth House

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I helgen har vi inte gjort så mycket alls. Jag har varit helt slut efter en jobbig vecka med flera sjuka kollegor och annat krångel på jobbet.
Men istället har jag hunnit läsa en hel del. Jag har läst ut Den svavelgula himlen av Kjell Westö. Den var riktigt bra! Älskade språket.

Idag är det tänkt att vi ska åka till gymmet, köra några maskiner med tvätt, kanske städa lite och å jag borde hinna läsa en hel del. Imorgon ska jag på utbildning hela dagen och har redan fixat allt till vikarien.

Daenna veckas smakbit kommer från Ninth House av Leigh Bardugo. Har lånat den från biblioteket och den ska lämnas tillbaka imorgon.

Från s 1:

By the time Alex managed to get the blood out of her good wool coat, it was too warm to wear it. Spring had come grudginlt; pale blue mornings failed to deepen, turnng instead to moist, sullen afternoons, and stubborn frost lined the road high , dirty meringues. But sometime around mid-March, the slices of lawn between the stone paths of Old Campus began to sweat themselves free of snow, emergin wet, black, and tufty with matted grass, and Alex found herself notched into the window seat in the rooms hidden on the top floor of 268 York, reading ’Suggested Requirements for Leche Candidates’.

12 thoughts on “Smakebit på søndag: Ninth House

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  varför hade Alex blod på sin kappa? känner varken till bok eller författare. tack för smakebiten!

 2. Monika skriver:

  Kjell Westös bok har jag oläst i hyllan, har länge varit nyfiken på honom. Den andra känner jag inte till.

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Den boken känner jag igen eftersom maken har den. Men jag har inte läst den.

 4. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Okänd bok för mig. Spännande bokomslag med ormen som snirklar in sig i bokstäverna. 😉

 5. Paula skriver:

  Jag gillar tyvärr inte rymdepos vilket jag tror denna är. Tack för smakbit, tror jag ger mig på Westö istället!

 6. Kajsa skriver:

  Den här står högt på min att-läsa-lista. Underbar katt! Tack för smakbiten.

 7. jag körde några maskiner på gymmet, tack för smakbiten

 8. Bokdamen skriver:

  Tack för smakbiten! Den boken/författaren kände jag inte till men Westös har jag läst. Den tyckte jag om. Håller med om språket! Katten är jättesöt.

 9. Cicilie skriver:

  Ukjent bok for meg, men høres veldig spennende ut. Takk for smakebiten.

 10. Boklysten skriver:

  Westö är jag nyfiken på. Har inte läst något av Bardugo. Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *