Backlash

Två olösta mord. Tre erkännanden. En misstänkt? Men är mannen som sitter häktad en seriemördare eller är han en lögnare?

All börjar när några poliser stoppar en van som kör lite konstigt. När de öppnar dörrarna finner de en död kvinna.
Föraren erkänner, men inte bara till det här mordet utan till två till.

För fem år sedan försvann en 13-årig flicka mitt på dagen efter hon hade varit i stallet. Det olösta fallet har plågat DCS James Langton sedan dess. Men när fallet åerupptas är det Anna som måste utreda och få fallet till domstol.

Vi får också följa resten av the murder team som jobbar hårt för att bekräfta mördarebns beskännelse, speciellt när han drar tillbaka den. De gör allt för att hitta vilka som är offer två och tre. Men saker och ting blir riktigt komplicerat.

Jag har inte läst något av författaren Lynda La Plante förut, men jag gillade verkligen det här. Visst kände jag mig lite förvirrad i början men sedan förstod jag att detta var den åttonde (!) delen i en serie på nio om Anna Trent. Det förklarade varför jag inte fick så mycket bakgrund, men längre fram i boken fick jag det så då fungerade det bättre.
Boken är så spännande! Jag störde mig dock på James Langton, men det kanske beror på att jag inte har sett hans och Annas förhållande utvecklas utan bara slängdes in i det. Det är verkligen komplicerat och jag tycker att han går över gränsen flera gånger. men det gör också hon när hon ska sköta om honom. Han är för fan en vuxen karl och det finns hjälp att få utan att tvinga sig på sina kollegor.

Boken fick fyra stjärnor på Goodreads och nu måste jag läsa de andra böckerna i serien.  Tur att de finns på Storytel så jag kan läsa dem på min Storytel reader. Jag läste boken under Påskutmaning 2020.

De andra böckerna i serien heter:

  1. Above Suspicion
  2. The Red Dahlia
  3. Clean Cut
  4. Deadly Intent
  5. Silent Scream
  6. Blind Fury
  7. Blood Line
  8. Backlash
  9. Wrongful Death

 

Jag läste den här i Mina_hyllvärmare2020-utmaningen som Jennys_bokhylla håller i på instagram. Den här har jag haft oläst i hyllan sedan den 29:e augusti 2014.

2 thoughts on “Backlash

  1. […] Backlash (Anna Travis #8) – Lynda LaPlante (2013) 6-12/4  484s (egen)  ♥ […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *