Smakebit på søndag: Perfekt väder för lidande

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

I fredags fyllde sambon år. Vi firade här hemma med att bli bjudna på mat från Aktern & Fören av Mya och brorsan. Theo och Thor plingade på dörren och överlämnade maten. Jag hann inte få något kort på dem för de var så snabba tillbaka till bilen för de skulle köpa pizza till dem efteråt.

Igår var vi in till stan en sväng. Jag köpte på mig lite ny handsprit, en ny bok och en försenad födelsedagspresent till sambon. Annars var vi bara hemma och jag satt och läste en massa barnböcker. Det pågår en readathon/läs-a-lot somheter Believeathon där en ska läsa barnböcker (helst i åldersgruppen 9-12 år). Det är en massa utmaningar också. Böckerna jag läste var samlingsvolymen Jakten på Jack av Martin Olczak & Anna Sandler och Spådomen om Jack av samma författare. Jag hann också med att läsa Bortförda och Järnrosen som är del 1 och 2 i Imperiets arvingar av Oskar Källner & Karl Johnsson.

Idag ska jag till brorsan en sväng. Han fyller år på måndag och mamma och pappa kommer ner över dagen. Det blir att fira på avstånd utomhus. Sedan tänkte jag hinnamed att skriva lite omdömen och förbereda mig för jobbveckan. Jag ska ha en hög utvecklingssamtal via telefon. Får se hur det går.

Denna veckas smakbit kommer från ännu en barn-/ungdomsbok Perfekt väder för lidande av Åsa Asptjärn. Jag läser på min Storytel Reader och sidnumreringen är annorlunda än i den fysiska boken. Bims stora idol som hon dyrkar är david Dovrâk. Så träffar sin mammas nya kille för första gången. Från s 27:

Jag har svårt för fötter i allmänhet och på vuxna män i synnerhet. Mannen, som är på gränsen till overkligt lik David Dovrâk, vars röst i detta nu dånar i mitt högra öra, står med sina nakna fötter fastklibbade mot trägolvet i mitt rum. Jag stirrar på fötterna i några sekunder innan blicken långsamt söker sig till hans ansikte igen. Likadan näsa som David, med en bula mitt på, som han fick när han var full en natt. han sjöng om det i Faller och rullar. Eller David fick sin då. Likadant hår, kanske ljusare, definitivt kortare.
”Hej, jag heter David”

11 thoughts on “Smakebit på søndag: Perfekt väder för lidande

 1. Monika skriver:

  En okänd bok för mig, men så läser jag sällan barnböcker. Även om det händer 🙂

 2. Kallt och blåsigt, man får fira så gott det går, jag får inte hälsa på min 88-åriga mor… fötter, tack för smakbiten.

 3. astridterese skriver:

  Å, det så ut som en virkelig god pizza!
  Jeg er ikke så glad i føtter jeg heller, hvertfall ikke på folk jeg ikke kjenner 😀
  Ha en riktig fin søndag!

 4. Bokdamen skriver:

  Den boken kände jag inte till. Tack för smakbiten!

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  okända fötter i mitt rum när jag vaknar? nej, tack! ingen lämplig pojkvän för mamma. tack för smakebiten!

 6. Lena skriver:

  En bok jag inte hört talas om tidigare. Tack för smakbiten.

 7. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Känner igen författarnamnet på något sätt, men inte boken.

 8. Hanna / Rak skriver:

  Underbar titel, gör mig glad 🙂 Tack för smakbit.

 9. Robert W skriver:

  Varför finns det så många som har aversioner mot fötter? Det har min fru också. Konstigt. Tack för smakbiten!

 10. Boklysten skriver:

  Känner inte til den boken. Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *