Smakebit på søndag: Rött, vitt och kungligt blått

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Det har varit långledigt för mig i och med Kristihimmelfärds och klämdagen. Inte har jag väl gjort så mycket på dessa dagar förutom att läsa och kolla på några tv-serier. Vi har nu sett klart Bosch (får vänta på att nästa säsong kommer) så nu måste vi hitta någon annan serie att titta på.
Böckerna jag har läst är Bokhandeln för ensamma hjärtan, Wicked Bite och mer än hälften av Morfars hemlighet (Dexter Olsson Adventures #1).

Idag ska vi ha träff med Vampyrbokcirkeln på Facebook 19.30. Då ska vi ha läst Wicked Bite och sett avsnitt avsnitt 5-10 av V-Wars. Så jag har kollat på dem igår medan jag skrev en massa inlägg till bloggen. De första 4 avsnitten i serien var ganska okej. sedan kom några sämre (skrattretande<) avsnitt innan det blev bättre på slutet. Men tyvärr är serien nedlagd så den förblir oavslutad.
Jag hoppas också hinna ut på en promenad innan regnet kommer igen. Säkert blir det några maskiner tvätt och lite städning också.

Denna veckas smakbit kommer från Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston, från sidan 4:

På taket till Vita huset, undangömt i ena hörnet av den storaterassen, finns en liten bit lös träpanel i kanten av det inglasade uterum. Om man knackar på den precis rätt  kan man lossa den tillräckligt mycket för att se ett meddelande där under, inpräntat med spetsen av en nyckel eller kanske en stulen brevkniv från den västra flygeln.
I presidentfamiljernas hemliga historia – ett slags trångsynt skvallerkvarn som med livet som insats svurits till diskretion om det mesta – finns inget exakt svar på vem som har skrivit det. Det enda man tycks säker på är att bara en presidentson eller -dotter vore våghalsig nog att vanställa Vita huset. Vissa svär att det var Jack Ford, med sina Hendrix-album och sitt tvåvåningsrum med utgång direkt till taket för sena rökpauser. Andra påstår att det var Luci Johnson med sitt breda hårband. Men det spelar ingen roll. Orden står kvar, ett hemligt mantra för de som är rådiga nog att hitta dem.

 

17 thoughts on “Smakebit på søndag: Rött, vitt och kungligt blått

 1. Monika skriver:

  Den boken har jag hört så mycket bra saker om den senaste tiden att jag har lyckats bli rejält nyfiken.

 2. Scylla skriver:

  Vampyrbokcirkeln?! Underbart! Den där boken verkar ju kul. Har sett den förut, men glömt. Bra med påminnelser 🙂

 3. nyfiken på denna, tack för smakbiten.

 4. Bokdamen skriver:

  Vampyrbokcirkel? Låter lite spännande även om det inte alltid brukar klicka mellan mig och vampyrer, men har sett ett par tv-serier som jag gillat 😉 Boken ser fin ut, kände inte till den. Tack för smakbiten!

 5. Paula skriver:

  Inte hört talas om boken, men läser mig till att den är romantisk och har tagit världen med storm! Och vad bättre var, den fanns på engelska, ledig på biblan! Tack för smakbit som ledde till min nästa engelska bok!

 6. astridterese skriver:

  Du har fått lest en hel del 🙂 Jeg har ikke det, jeg har den unnskyldningen at barnebarnet mitt har vært her. Men egentlig er det at vi har sett på Doctor Who hele helgen som gjør at det har blitt lite lesing 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det var en riktigt aktiv dag! och den är inte slut än. tack för smakebiten! helt okänd bok för mig

 8. Lena skriver:

  Den boken har jag sett en hel del och är väldigt sugen på att läsa den. Tack för smakbiten.

 9. Robert W skriver:

  Det var en lite smårolig smakbit. Tack för den!

 10. Boklysten skriver:

  Den har jag sett hos andra bokbloggare och är lite nyfiken på den. Tack för smakbiten!

 11. Marie skriver:

  Den boken ligger och väntar på mig.

 12. Lottens bokblogg skriver:

  Jag läste den här tidigare i år (på engelska) och tyckte verkligen om den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *