Tisdagstrion: Sommartider

Sommaren är verkligen här, med sol och värme i hela landet. Då passar det ju bra att veckans tisdagstrio har temat ”Sommartider.”

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.
Jag har valt böcker som utspelar sig under varma somrar. Är ju riktigt varmt här i Gefle nu.
20121118-200438.jpgMördaren ljuger inte ensamKim Novak badade aldrig i Genesarets sjö
 1. Den enögda kaninen – Christoffer Carlsson Utspelar sig under en varm sommar och är helt underbart suggestiv och spännande historia om barndomsvänner. En av mina absoluta favoritböcker. Får nog bli en omläsning på den snarast.
 2. Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö – Håkan Nesser Om den 14-åriga Eriks som ska tillbringa sommaren med sin vän Edmund och sin merän 10 år äldre storebror Henry i familjens stuga som kallas Genesaret. Det blir en mycket varm sommar som får oanade konsekvenser när Henry inledar ett förhållande med Ewa Kaludis som var vikarie åt Erik och Edmund.
 3. Mördaren ljuger inte ensam – Maria Lang Den första boken om Puck Ekstedt och Einar Bure. Nu är det bjudna till ett par vänner över en helg ,men en av gästerna hittas död. Med hjälp av kommissarie Christer Wijk ska detta utredas och mördaren avslöjas. Mysig, spännande och underbar!

7 thoughts on “Tisdagstrion: Sommartider

 1. spännande sommarläsning, Nesser är jag nyfiken på, och Lang.

 2. Boklysten skriver:

  Den enögda kaninen finns oläst i min bokhylla och Mördaren ljuger inte ensam har jag läst. Tack för tips om Nessers bok!

 3. Tack för tipsen! Jag har inte läst någon av dem.

 4. Mösstanten skriver:

  De här tre har jag läst, allihop, men Mördaren ljuger inte ensam är så länge sedan jag läste så jag minns inte mycket. Den enögda kaninen och Nessers bok tyckte jag var bra. Fina sommartips!

 5. Ugglanoboken skriver:

  Carlssons bok blir jag nyfiken på! De andra två har jag läst och minns verkligen sommarkänslan i dem!

 6. Monika skriver:

  Den enögda kaninen gillade jag väldigt mycket. Av någon anledning så har jag inte läst Nessers bok, men jag brukar gilla honom.

 7. Åsa skriver:

  Här har jag faktiskt både läst 2:an och 3:an. 🙂
  Nesser skriver bra, och just denna titel är ju ett perfekt sommartips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *