Varför jag inte längre pratar med vita om ras

Beskrivning saknas.

För några år sedan började journalisten Reni Eddo-Lodge blogga om sin frustration över debatten om rasism i Storbritannien. I ett inlägg med rubriken Varför jag inte längre pratar med vita om ras skrev hon ut sin ilska över det faktum att det offentliga samtalet formuleras och kontrolleras av dem som aldrig själva direkt påverkats av rasism: vita människor. Hennes text slog an en känslosträng, och läsare från hela världen strömmade till för att bidra med egna erfarenheter.
Reni Eddo-Lodge bestämde sig för att gräva efter de utsatta känslornas kärna. I Varför jag inte längre pratar med vita om ras utforskar hon den så ofta utraderade svarta historieskrivningen. Och skärskådar den benhårda länken mellan klass, kön och ras. Resultatet är en brännande och nödvändig studie i strukturell rasism på 2000-talet.

En otroligt intresssant och viktig bok. Jag fick flera aha-upplevelser och önskar att alla skulle läsa denna bok. Den är väldigt pedagogisk i sitt upplägg. Jag kommer absolut att läsa den igen och få sambon att läsa den.

Den fick fyra stjärnor på Goodreads. Läs den!

One thought on “Varför jag inte längre pratar med vita om ras

  1. […] Varför jag inte längre pratar med vita om ras – Reni Eddo-Lodge (2018) 29-30/8 192s (egen) […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *