The Children of Jocasta

Det här är Oidipus och Antigone-myterna berättade från kvinnornas perspektiv.

Jocasta är bara 15 år när hon blir tvingad att gifta sig med Thebes kung som är en gammal man. Han behöverha en arvinge men är inte intresserad av sin nya fru eller att själv tillverka en arvinge. Det överlåter han åt en tjänare. Ingen frågar Jocasta vad hon vill och när hon föder sin son tar de honom från henne och säger att han var dödfödd.

Handlingen berättas också av Ismene som ä 15 år när hon blir överfallen i platset som alltid varit hennes hem. Vem vill döda henne? Sedan hennes föräldrars tragiska död för 10 år sedan har hon längtat efter att känna sig säker igen.

Boken växlar mellan Jocastas och Ismenes perspektiv och till slut vävs deras historier samman och en förstår vad som har hänt. Jag tycker verkligen om författaren Natalie Haynes sätt att skriva. Det är så vackert och målande. Jag har tidigare läst The Amber Fury av henne.

Boken fick fem stjärnor på Goodreads och jag kommer läsa mer av författaren. Synd att författarens böcker inte har översatts till svenska.

2 thoughts on “The Children of Jocasta

  1. […] The Children of Jocasta – Natalie Haynes (2017) 30/10-1/11 (Storytel) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *