Tisdagstrion: Mord & Mysterier

Den här veckan har tisdagstrion temat ”mord & mysterier.”.
Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.
Min trio består av tre deckare som jag vill läsa innan året är slut:
 1. Redemption Point – Candice Fox  När den före detta polisdetektiven Ted Conkaffey blir oskyldigt anklagad för att ha fört bort en tonårsflicka hoppas han att Crimson Lake, en stad tätt omslingrad av regnskogen i Queensland, är den perfekta platsen att försvinna till.
  Men det visar sig snart att han inte är skyddad någonstans på jorden från flickans otröstliga far. Dale Bingley har en brutal och noga uträknad hämndplan, och om Ted inte hjälper till med sökandet efter den verkliga förövaren är det han som står först på tur.
 2. Patrioterna – Pascal Engman  Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv. Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop.
 3. Irène – Pierre Lemaitre  Kommissarie Camille Verhoeven är lyckligt gift och väntar sitt första barn med sin fru Irène. Men en serie spektakulära mordfall han arbetar med börjar tära på både förhållandet och krafterna. Tidningarna följer vartenda steg han tar och pressen på att han ska lösa fallen är enorm.

7 thoughts on “Tisdagstrion: Mord & Mysterier

 1. Har inte läst någon av dem men är nyfiken på Redemption Point.

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Pascal Engman har jag tänkt testa. Cadice Fox också. Pierre Lemaitre har jag läst första delen avA

 3. Mösstanten skriver:

  Tack för tipset om Pierre Lamaitre. Honom ska jag titta närmare på.

 4. Monika skriver:

  Pascal Engman har jag hört väldigt mycket bra om. Har för mig att en av hans böcker står i hyllan och väntar på att bli läst…

 5. Lottens bokblogg skriver:

  De första två är jag väldigt nyfiken på!

 6. Ugglanoboken skriver:

  Lemaitres böcker gillar jag, och jag blir riktigt nyfiken på den första!

 7. Åsa skriver:

  Tre olästa böcker för mig. Tack för tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *