Aru Shah and the End of Time

Tolvåriga Aru Shah har en tendens att överdriva sanningen för att passa in på sin skola. För när  hennes klasskompisar planerar resor till olika exotiska platser så kommer hon som vanligt att tillbringa sitt höstlov hemma på museumet över forntida Indisk konst och kultur. Där kommer hon vänta på att hennes mamma kommer tillbaka från sin senaste resa för att hitta arkeologiska fynd. Då är det väl inte så konstigt att Aru hittar på att hon är av kunglig ätt och att hon ska resa till Paris med en privatchaufför?

Men på den första dagen av lovet dyker tre av klasskompisarna upp för att avslöja hennes lögn. De tror inte på henne när hon berättar att ett av de forntida föremålen på museet har en förbannelse över sig. De kräver att Aru ska bevisa det och hon går med det och allt går åt skogen.

Hon har frigett the Sleeper som är en uråldrig demon vars uppgift är att väcka The God of Destruction. Hennes mamma och klasskamraterna blir förstelnade och Aru måste rädda dem och världen. Det enda sättet att stoppa demonen är att hitta reinkarnationerna av de fem legendariska Pandavabröderna från den hinduistiska dikten Mahabharata och resa genom Dödens kungadöme. Men hur ska en flicka i Spindelmannen-pyjamas göra det?

Jag älskade den här boken. Aru Shah är underbar och jag gillar all den indiska/hinduistiska  mytologin. Den är faktiskt riktigt spännande och mörk men också väldigt rolig. Jag tycker också om att reinkarnationerna av de fem bröderna verkar vara tjejer allihop. Eller det vet jag ju inte eftersom jag bara har mött två än så länge. Det är så synd att böckerna inte blivit översatta till svenska än.

Författaren heter Roshani Chokshi och jag kommer absolut att läsa vidare i serien. Jag läste den till Belivathon 3.

One thought on “Aru Shah and the End of Time

  1. […] Aru Shah and the End of Time (Pandava Quartet #1) – Roshani Chokshi (2018) 7/11 355s (egen, Kindle) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *