Tisdagstrion: Barnboksfavoriter (Internationella barnboksdagen den 2 april)

Den här veckan är temat för tisdagstrion ” Barnboksfavoriter (Internationella barnboksdagen den 2 april).

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips.

Jag har valt nya barnboksfavoriter.

Morrigan Crows magiska förbannelse (kartonnage)Bortförda (inbunden)

 1. Morrigan Crows magiska förbannelse – Jessica Townsend  Morrigan Crow är född med en förbannelse. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer: från hagelstormar till hjärtattacker och misslyckad sylt. Men det värsta med förbannelsen är att hon kommer att dö på sin elfte födelsedag. Men det gör hon ju inte för den tredje delen har nyss kommit på svenska.
 2. Serien Imperiets arvingar – Oskar Källner & Karl Johnsson. Den handlar om syskonen Alice och Elias som har ett vanligt liv med sin mamma och pappa till deras mamma försvinner och pappan tas av polisen. Sen träffar de på Brock som är en azkalor och kom hit på rymdskeppet Stillheten. En riktigt bra science fiction-serie med underbara illustrationer. De tre första delarna heter Bortförda, Järnrosen och Gravplaneten.
 3. Norrsken-serien – Malin Falch Följ med på en resa till det äventyrliga Norge. Sonja får en natt besök av en främmande pojke, som konstigt nog ändå verkar bekant. Han är från den andra världen och han tar henne med dit. De reser med norrskenet och kommer till ett Norge som inte är likt något vi är vana vid att se. En version av Peter Pan fast grundad i den nordiska mytologin.
  De två första delarna heter Resan till Jotundalen och Vikingarna och oraklet

8 thoughts on “Tisdagstrion: Barnboksfavoriter (Internationella barnboksdagen den 2 april)

 1. Tack för tips, inte läst dessa.

 2. Monika skriver:

  Oskar Källner känner jag till och jag gillar hans vuxenböcker, men jag har inte läst hans barnböcker.

 3. Scylla skriver:

  Nevermoor står faktiskt i hyllan, men jag har inte läst den än. Källners har jag sett förut och varit nyfiken på. När jag googlade på Norrskenserien så inser jag att jag har sett den förut. Passade på att läsa ett smakprov. Den påminner rätt mycket om Amulettserien i stilen. Jag ska nog beställa hem den och se om jag kan få Astrid att läsa något annat än Handbok för superhjältar 🙂 Tack för tips!

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  de här böckerna känner jag inte igen, men de kan säkert vara intressanta

 5. Nevermoor tyckte jag mycket om! De andra två på din lista vill jag verkligen läsa!

 6. Jag har läst första böckerna i de två första serierna 🙂

 7. Mösstanten skriver:

  De här böckerna hade jag antagligen tyckt var mycket spännande att läsa som barn.

 8. Boklysten skriver:

  Imperiets arvingar-serien är den enda jag läst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *