Lazarus

En död man hittas i en lägenhet i Oslo. När polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvärt fynd. Offret visar sig vara en dittills okänd gravskändare och trofésamlare.
Några dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linna och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rostock. Joona förstår att mönstret som framträder är vansinnigt och samtidigt omöjligt att ignorera.
Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från döden – andra skulle kalla det för en mardröm.

Alla som läst Joona Linna-serien vet väl vem som är hans största nemesis och naturligtvis dyker fanskapet upp ifrån de döda igen för att döda alla som har något med Joona att göra.
Boken var väldigt spännande, och helt omöjlig att sluta läsa. Men var den bra? Nja…jag tycker att böckerna blir mer och mer otroliga. Skurken kan inte vara så jäkla överlägsen och kan inte få folk att göra allt han får dem att göra.

Jag stör mig fortfarande att det tjatas om hur vackra folk är. Speciellt Sara Bauer som ser ut som en fotomodell fast vackrare.

Boken fick tre stjärnor på Goodreads. Jag har uppföljaren Spegelmannen och kommer läsa den men sen får det nog räcka med Joona Linna-serien av Lars Kepler. det har jag i och för sig sagt förr

De andra delarna i serien heter:

  1. Hypnotisören
  2. Paganinikontraktet
  3. Eldvittnet
  4. Sandmannen
  5. Stalker
  6. Kaninjägaren
  7. Lazarus
  8. Spegelmannen

 

 

One thought on “Lazarus

  1. […] Lazarus (Joona Linna #7) – Lars Kepler (2018) 7-8/8 543s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *