En smakebit på søndag: Små katastrofer

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Jag har varit ledig hela veckan då det är höstlov=läslov. Jag har bara hållit mig här hemma och läst en massa. How to Train Your Gavin har sitt readathon Belivathon 3 under hela november då en ska läsa barnböcker. Det finns 30 utmaningar som en kan välja mellan.
Så jag har läst en massa barnböcker ( Keepers of the Lost Cities, Dödsängeln, Tjuvar sa katten, Grinchen –  Julen är stulen, Rise of the World Eater och Hemma hela sommaren)  men även lyssnat på en del annat som Julia och Jack, Kär och galen i bokhandeln för ensamma hjärtan och A Winter’s Kiss on Rochester Mews. Märks det att det regnat mycket på lovet?

I tisdags var jag och fikade på Högbo Qvarn med några kollegor-  Vi trivs hop så vi ses även på loven. Det blev även en liten promenad.

 

Vi har flyttat upp mina bokhyllor från gillestugan till köket p.g.a. skadorna som översvämningarna tidigare i höst orsakade. Hela källaren måste tömmas för det har kommit in vatten i väggarna och under golvet. Tur att det går bra att lyssna på bok då. Inga saker/möbler blev skadade men golven behöver rivas upp och viss del av väggarna.

Vi har också monterat ner och släng vår gamla soffa som var väldigt nedgången och trasig efter Lussekattens härjningar.  Han klöste hemskt på olika möbler när vi bodde i lägenhet.  Det syns på byrån som nu står i köket… Vi har köpt en ny soffa som kommer på måndag så just nu sitter vi i varsin fåtölj framför teven. Jag älskar att sitta och läsa i de här fåtöljerna.

Idag har vi inget planerat så jag tänker fixa inlägg till bloggen och fixa lite inför nästa jobbvecka.

Denna veckas smakbit kommer från Små katastrofer av Sarah Vaughan. Från sidan 11:

Skriket byggs upp. Det börjar ömkligt. Ett gny och ett gnissel. Trevande, skälvande, bara ett test på hur det ska tas emot.
Snart försvinner all tvekan. Av pipet blir ett tjut, rösten hakar till och skriket destilleras till ren ångest. ”Schh”, vädjar mamman. Hon lyfter upp barnet och håller det på armlängds avstånd. Skriket förstärker avståndet mellan dem. ”Såja, vännen, ingen fara. Mamma är här. Allt är bra.”

11 thoughts on “En smakebit på søndag: Små katastrofer

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Blev nyfiken på boken. Själv längtar jag tillbaka till tiden med höstlov=läslov

 2. Monika skriver:

  Känner igen författaren, men har inte läst något av henne.

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  låter lite oroväckande på något sätt. känner inte till boken. tack för smakebiten!

 4. Nattfall skriver:

  Ai, så trassig med oversvømmelse! Håper det ordner seg. Takk for smakebiten.

 5. Bokdamen skriver:

  Låter som ett skönt lov, skulle inte säga nej till lite längre lov, men blev iaf en långhelg efter full fart på jobbet under höstlovet/läslovet.
  Känner igen författarnamnet, låter som en läskig bok. Tack för smakbiten.

 6. trevligt med nytt ibland, tack för smakbiten.

 7. astridterese skriver:

  Så kjedelig med oversvømmelse! Jeg er glad det ikke var så mye som ble skadet.
  Det er typisk at jeg også leser mer når jeg har dårlig vær på ferie 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 8. Bokdivisionen skriver:

  Vilken tur att inga saker blev förstörda även om det låter nog så jobbigt, och dyrt, att byta golv och väggar.

 9. Paula skriver:

  Det här är ett ämne som är ångestframkallande för mig. Jag har, trots att jag har barn aldrig känt mig säker med småbarn. Tyckte det var jobbigt när jag inte förstod varför barnet grät eller skrek eller var olycklig. Uppfattade mig själv som en dålig mamma, som trots en stor kärlek hade svårt att hantera många situationer. Tack o lov säger dottern min att hon haft en lycklig barndom! Tack för läskig smakbit

 10. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten. Känner inte till den boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *