En smakebit på søndag: Isbrytare

En smakebit på søndag

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger håller i. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Det har varit en riktig skitvecka och helg. Jag har haft gallstensanfall från och till från onsdag morgon fram till nu. Det har inte gått över än. Så i fredags var jag in på akuten som konstaterade att mina levervärden var för höga så jag fick komma dit igen igår. Levervärdena är fortfarande höga men jag fick åka hem igen och fortsätta med värktbletterna. Men om jag fick feber skulle jag komma in igen. På måndag ska jag på röntgen så det blir inget jobb då och sen får vi se.
Tyvärr så gjorde det här att jag missade Gävlitt som pågår fredag-söndag. Blä!

Jag har läst ut Daddy av Emma Cline medan jag väntade på akuten. Tyvärr tyckte jag inte alls om den. Jag läste också Mysteriet i Frostköping av Eva Hildén igår och Isdraken av George R.R. Martin som jag tyckte om.

Denna veckas smakebit kommer från Isbrytare (andra delen  i Strindbergserien) av Kristina Ohlsson, från sidan 2 (av 431 läser på Kindlen):


Skridskoåkning uppskattades av alla.  Barn och vuxna susade fram och tillbaka över isen. Det var ett magnifikt skådespel. Solen sken från en klarblå himmel och speglade sig i de karga, snötäckta klippor som reste sig runt viken.
Hovenäsborna sa att det var åratal sedan man fick uppleva en sådan ihållande kyla. Äntligen en riktigt vargavinter. Någon drog sig till minnes vintrar så kalla att havet frös och istäcket sträckte sig ända ut tull Hållö utanför Kungshamn. Kanske skulle de få uppleva något liknande även denna gång.
En som verkligen uppskattade både skridskoåkning och kylan var den så kallade stockholmaren. Mannen med det osannolika namnet August Strindberg hade nu bott på Hovenäset i snart ett halvår, men kallades fortfarande nyinflyttad.

12 thoughts on “En smakebit på søndag: Isbrytare

 1. Paula skriver:

  Men stackars dig, vilka smärtor du måste ha! Gallsten har jag inte drabbats av men väl njursten och det var rent förfärligt, det enda som hjälpte var morfinsprutor jag fick på akuten och dit var det 12 mil enkelresa! Krya på dig, tack för smakbit, inte läst henne.

 2. smärtsamt… kan värme lindra? Tack för smakbiten.

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  önskeväder. kan tänka mig hur isen låter när alla far omkring på sina skridskor. har läst en enda bok av Kristina Ohlsson för länge sedan och skulle gärna läsa flera. tack för smakebiten!

 4. Monika skriver:

  Gallsten som gör så ont. Hoppas det blir bättre snart.

  Isbrytare köpte jag nu i veckan, men jag har inte läst första delen än.

 5. Sara Pepparkaka skriver:

  Den här serien har jag tänkt läsa. Det har inte blivit än, men man vet inte. Och du har mina sympatier, jag opererade bort en inflammerad blindtarm i tisdags, så jag har haft varierande ont i magen denna vecka också..

 6. Lottens bokblogg skriver:

  Den här önskar jag mig till jul, och ser fram mot att läsa! Hoppas du snart blir bättre, har haft gallstensanfall och det gör ju fruktansvärt ont!

 7. FrökenChristina skriver:

  Gallsten är hemskt. Min farbror var tvungen att operera sig för några år sedan. Han hade för ont.

  Jag måste läsa Ohlssons serie. Jag tycker ju mycket om henne så det är bara att börja.

 8. Bokdamen skriver:

  Men fy vad jobbigt. Inte haft gallsten, men det lär vara hemskt. Hoppas du mår bättre snart. Inte läst Daddy men har tänkt göra det, få se vad jag tycker om den. Tack för smakbiten!

 9. Robert W skriver:

  Måste vara speciellt att heta August Strindberg 🙂
  Men det finns faktiskt tre personer som heter så, även om tilltalsnamnen är något annat.
  SVANTE August Strindberg, 69 år.
  JOHAN August Strindberg, 39 år.
  JESPER AUGUST Lasse Strindberg, 30 år.

 10. Åsa skriver:

  Strindbergserien är jag lite nyfiken på. Tack för smakbit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *