Enbart kvinnor

En minister hittas mördad i Darwins högsta domstol. Hon har nyligen fattat beslut om gruvexploatering på en helig plats, en förlossningsgrotta som använts av ursprungsbefolkningen i tiotusentals år. Nu riskerar den att sprängas bort och upprörda demonstranter sätter press på politiker och polis.

Jess och Bluey börjar utreda fallet men förstår snart hur komplex situationen är. Jess, som precis inlett en relation med amerikanen Pete, måste återigen konfronteras med sin bakgrund. Kan någon från ursprungsbefolkningen verkligen ligga bakom det mystiska mordet?

Spänningarna i staden trappas upp i takt med att tidpunkten för gruvsprängningen närmar sig. Poliserna måste samla alla krafter för att lösa brottet i tid.

Darwindeckar-serien har snabbt blivit en av mina favoritdeckare. Jag gillar Jess och Bluey (fast han är en okänslig idiot ibland).
Jag tycker om att den tar upp att ursprungsbefolkningens historia och kultur inte tas på lika stort allvar som gamla minnesmärken över de ”så kallade upptäckarna”.

Tyvärr tyckte jag inte att den här var lika bra som de tidigare delarna i serien. Det var en massa upprepningar om samma saker. Men jag ger den ändå fyra stjärnor för den var helt omöjlig att sluta läsa.

Boken är skriven av Christina Wahldén. De tidigare delarna i serien heter:

  1. Nämn inte de döda
  2. Cyklonvarning

One thought on “Enbart kvinnor

  1. […] Enbart kvinnor (Darwindeckare #3) – Christina Wahldén (2022) 25-28/1 399s (Storytel) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.