Tisdagstrion: Böcker som utspelar sig under olika århundraden (ett århundrade i varje bok)

Den här veckan är temat för tisdagstrion: ”Böcker som utspelar sig under olika århundraden (ett århundrade i varje bok)

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk hos Ugglan & Boken så att vi kan klicka oss
runt och ta del av varandras tips.

 1. Barnbruden – Anna Laestadius Larsson Det är juni 1774 och det kungliga linjeskeppet Sofia Albertina närmar sig Sveriges kust efter en orolig färd över Östersjön. Ombord finns Hedvig Elisabeth Charlotta, femton år gammal och den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia. Utspelar sig 1774.
 2. Wolf of the Plains – Conn Iggulden Temujin är bara 11 år gammal när han skickas till sin moders stam för att hitta en hustru men under hans vistelse där dödas hans far, khan över Vargarna. Klanen fryser ut familjen och de lämnas utan mat eller tak över huvudet för att svälta ihjäl på den hårda Mongoliska stäppen. Temujin får en hård start i vuxenvärlden och tvingas lära sig att övervinna naturens faror och människans ondska.   Temujin bygger upp en ny klan av människor som inte tillhör någon stam och han drömmer om att förena de krigande folken, men för att göra det måste fienden slås ner. När han går i krig mot tartarerna för att hämnas sin faders död tar han kommandot över Vargarna och de andra stammarna. Steg för steg närmar han sig drömmen om en khan över alla folken på den enorma oceanen av gräs – en khan under namnet Djingis. Utspelar sig under 1100-talets slut.
 3. Under a Pole Star – Stef Penney Flora Mackie first crossed the Arctic Circle at the age of twelve. Years later, in 1892, determination and chance lead her back to northern Greenland as a scientist at the head of a British expedition, defying the expectations of those who believe a woman has no place in that harsh world.
  Geologist Jakob de Beyn was raised in Manhattan. Yearning for wider horizons, he joins a rival expedition. Jakob and Flora’s paths cross. It is a fateful meeting, where passion and ambition collide and an irresistible attraction is born.
  Utspelar sig under slutet på 1800-talet.

6 thoughts on “Tisdagstrion: Böcker som utspelar sig under olika århundraden (ett århundrade i varje bok)

 1. Monika skriver:

  Många verkar gilla Conn Iggulden och jag har faktiskt skaffat mig en av hans böcker, men än så länge är den oläst.

 2. känner till men inte läst dessa, spännande tider.

 3. Mösstanten skriver:

  Barnbruden har jag funderat på att läsa.

 4. C.R.M. Nilsson skriver:

  Inte läst någon av dina. Min pappa gillar Conn Iggulden och han har säkert boken om Djingis Khan om jag vill låna den i framtiden.

 5. Ugglanoboken skriver:

  Har läst nåt annat av Stef Penney, så blir nyfiken på den här som jag inte alls hade koll på.

 6. Bokdivisionen skriver:

  Jag har läst en annan av Laestadius som var ok och har hennes näst senaste (tror jag) i hyllan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *