Min far & Kvinnan

Romanerna Min far och Kvinnan handlar om författarens föräldrar och de efrarenheter som formade dem och henne själv. Fadern och den skam han bar med sig sedan barndomens fattigdom och utsatthet, i ett Frankrike som känns oerhört avlägset, men som bara ligger två generatiooner bort.
Porträttet av modern är en gripande uppgörelse med mödrar och döttrar, ungdom och åldrande, drömmar och verklighet.

Boken innehåller bara 173 sidor men det är mycket som berättas på de sidorna. När hon berättar föräldrarnas historia och hur de förlorade ett barn. Hur fort det gick från att fadern blev sjuk till att han dog och hur mamman sedan fick alzeimers och försvann in i sig själv.

Annie Ernaux är författare till boken och hon tilldelades Nobelpriset i Litteratur 2022. Jag vill gärna läsa fler böcker av författaren. Min far & Kvinnan fick 3,5 stjärnor på Storytel.

2 thoughts on “Min far & Kvinnan

  1. […] Min far & Kvinnan – Annie Ernaux (2022) 26-27/1 173s (egen) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *